Kāpēc cilvēki pērk tik maz jūras zeltplekstes, ka izskatās, it kā viņi vispār nepērk? Nu, teorētiski es zinu, ka viņi to pērk, gatavo un nobauda, bet, stāvot rindā pēc zivīm, es pamanīju, ka visi gandrīz vai tiecas pēc zivīm ar atlaidi: jūras asariem, brekšiem vai karpām. Taču nevienam cilvēkam, kas stāvēja man priekšā, nešķita pievilcīgi iegādāties jūras zeltpleksti, kuras kilograms bija diezgan smieklīgi dārgs. Nu jā, es zinu, ka tās nav lielas zivis, bet par šādu cenu varēja piepildīt maisu. :)
Visu maisu es neaizpildīju, bet vienu reizi nopirku sev. Samaksāju nelielu summu par 2 patiešām laba izmēra plekste. Vārdu sakot, tas bija lētāk nekā košļājamā gumija. Un, protams, es to visu pirmajā piegājienā neizēdu... Vēl bija palikuši divi gabaliņi brokastīm.
Tiešām nav lielas problēmas ar jūras zeltpleksti. Tu to atnes, nogriež galvu, nogriež spuras un astes, izņem iekšas, pāris reizes ar nazi pārvelc cauri ādai, sagriež gabaliņos vai fileju un vari gatavot, kā gribi.
Šoreiz es biju ļoti izsalcis un negribēju nekādi blēdīties, tāpēc pleksti pannā pagatavoju ļoti vienkārši. Iznāca tik vienkārši, bet ļoti garšīgi. Tāpēc arī jūs varat pamēģināt.
Vienam cilvēkam, kurš ēd ļoti sātīgi, diviem cilvēkiem, kuri neēd ļoti daudz, vai arī man tā bija vajadzīga vakariņām un brokastīm. Komentēt.