Cepta jūras zeltplekste

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cepta jūras zeltplekste
Kāpēc cilvēki pērk tik maz jūras zeltplekstes, ka izskatās, it kā viņi vispār nepērk? Nu, teorētiski es zinu, ka viņi to pērk, gatavo un nobauda, bet, stāvot rindā pēc zivīm, es pamanīju, ka visi gandrīz vai tiecas pēc zivīm ar atlaidi: jūras asariem, brekšiem vai karpām. Taču nevienam cilvēkam, kas stāvēja man priekšā, nešķita pievilcīgi iegādāties jūras zeltpleksti, kuras kilograms bija diezgan smieklīgi dārgs. Nu jā, es zinu, ka tās nav lielas zivis, bet par šādu cenu varēja piepildīt maisu. :)

Visu maisu es neaizpildīju, bet vienu reizi nopirku sev. Samaksāju nelielu summu par 2 patiešām laba izmēra plekste. Vārdu sakot, tas bija lētāk nekā košļājamā gumija. Un, protams, es to visu pirmajā piegājienā neizēdu... Vēl bija palikuši divi gabaliņi brokastīm.

Tiešām nav lielas problēmas ar jūras zeltpleksti. Tu to atnes, nogriež galvu, nogriež spuras un astes, izņem iekšas, pāris reizes ar nazi pārvelc cauri ādai, sagriež gabaliņos vai fileju un vari gatavot, kā gribi.

Šoreiz es biju ļoti izsalcis un negribēju nekādi blēdīties, tāpēc pleksti pannā pagatavoju ļoti vienkārši. Iznāca tik vienkārši, bet ļoti garšīgi. Tāpēc arī jūs varat pamēģināt.

Vienam cilvēkam, kurš ēd ļoti sātīgi, diviem cilvēkiem, kuri neēd ļoti daudz, vai arī man tā bija vajadzīga vakariņām un brokastīm. Komentēt.

Sastāvdaļas

    • Lāpstiņas: 2 vidēja lieluma
    • Mīksta jūras sāls: pāris šķipsniņu
    • Piparu graudiņi: pāris šķipsniņu
    • malts koriandrs: šķipsniņa
    • mētra: 1 sauja
    • olīveļļa: Nedaudz
    • viela: 1 ēdamkarote
    • saldā tomātu mērce: dažas ēdamkarotes (es izmantoju ar vīģēm; var ņemt parastu tomātu pastu un pievienot tai nedaudz cukura)

    Pagatavošana

  1. 1. Process ir ļoti ātrs un vienkāršs. Zivju gabaliņus pārkaisa ar garšvielām un atstāj uz aptuveni 10 minūtēm.
  2. 2. Pēc tam apviļā miltos.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsē eļļu un sviestu pannā (es sviestu pievienoju nedaudz vēlāk, bet jūs varat to pievienot arī uzreiz).
  5. 4. Apcep jūras zeltpleksti uz vidējas uguns dažas minūtes no katras puses. Kad tā ir gandrīz gatava, pievienojiet tomātu mērci un apcepiet no visām pusēm uz augstākā karstuma. Tomātu biezenis lieliski pielīp pie zivs un piešķir tai saldenu skābumu.
  6. 5. To var pasniegt ar mīkstu maizi, tumšu bulciņu vai tikai dārzeņiem. Tas bija patiešām ļoti garšīgi. Tāpēc dodieties pirkt jūras zeltpleksti un pagatavojiet to. Izbaudiet!
Cepta jūras zeltplekste
Cepta jūras zeltplekste
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)
Siļķe kažokā
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)