Mencas fileja a la china style

2024-09-28 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Mencas fileja a la china style
Zivis, īpaši menca, ir viens no veselīgākajiem pārtikas avotiem, kas nodrošina cilvēka organismu ar vērtīgām uzturvielām. Mencu fileja ir bagāta ar omega-3 taukskābēm, kuras palīdz uzlabot sirds veselību, kā arī veicina smadzeņu darbību un mazina iekaisumus organismā. Menca arī nodrošina augstu olbaltumvielu saturu ar zemu tauku daudzumu, padarot to par ideālu izvēli tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu svaru. Šajā receptē mencas fileja tiek apvienota ar Āzijas garšvielām, lai piešķirtu ēdienam eksotisku garšu, kas lieliski sader ar rīsiem.

Alternatīvas sastāvdaļas: 

Ja mencas fileja nav pieejama, šo recepti var veiksmīgi pagatavot ar citu balto zivi, piemēram, asari, tilapiju vai zandartu. Sojas mērces vietā var izmantot kokosriekstu aminoskābes, kas ir maigāka alternatīva, un medu var aizstāt ar agaves sīrupu vai kļavu sīrupu, ja vēlaties vegānisku variantu.

Receptes padomi: 

Lai zivs būtu īpaši kraukšķīga, pirms cepšanas kartupeļu cieti var samaisīt ar rīsu miltiem. Tāpat pārliecinieties, ka eļļa ir kārtīgi uzkarsēta, lai zivs ātri apceptos, saglabājot sulīgumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi: 

Šis ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām un veselīgajām taukskābēm, kas ir svarīgas sirds un asinsvadu veselībai. Tomēr sojas mērce satur daudz sāls, tāpēc tiem, kas ievēro zemu sāls diētu, ieteicams lietot mazsālītu versiju.

Kalorijas: 

Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 1200 kcal, kas nozīmē, ka vienā porcijā ir aptuveni 300 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Mencas fileja: 3 gab.
    • Paprikas: 3 gab.
    • Sīpoli: 3 gab.
    • Sojas mērce: 3 ēd.k.
    • Tomātu mērce: 5-6 ēd.k.
    • Medus: 1 ēd.k.
    • Sāls: 1/2 tējk.
    • Kartupeļu ciete: 4-5 ēd.k.
    • Ķiploki: 3-4 daiviņas
    • Eļļa: nepieciešams cepšanai
    • Čili piparu šķipsna: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Zivs fileju sagriez nelielos gabaliņos. Bļodā sajauc kartupeļu cieti ar sāli.
  2. 2. Uzsildi dziļajā pannā glāzi eļļas. Kad eļļa ir karsta, apvārti filejas gabaliņus kartupeļu cietē un ātri apcep tos pannā, nepārsniedzot 1 minūti katrā pusē.
  3. Reklāma
  4. 3. Ceptos gabaliņus izņem no pannas un ļauj notecēt liekajai eļļai, izmantojot duršlaku vai salvetes.
  5. 4. Sīpolus nomizo un sagriez lielos gabalos. Pannā ar nelielu eļļas daudzumu apcep sīpolus pāris minūtes.
  6. 5. Papriku sagriez nelielos gabaliņos un pievieno sīpoliem, ļaujot tiem sautēties apmēram 10 minūtes.
  7. 6. Pievieno tomātu mērci, medu, sojas mērci un šķipsnu čili piparu. Samaisi un pievieno 1/2 glāzi ūdens, ļaujot mērcei vārīties vēl 5 minūtes.
  8. 7. Smalki sagriez ķiplokus un pievieno tos mērcei, tad iemaisi izceptos zivs gabaliņus. Uzkarsē visu vēl pāris minūtes un noņem no uguns.
  9. 8. Pasniedz zivi ar rīsiem vai citām piedevām pēc izvēles.
  10. 9. Kopsavilkums: Mencas fileja a la china style ir veselīgs un gardas zivju ēdiens, kas apvieno mencas veselīgās īpašības ar Āzijas garšu niansēm. Šī recepte ir lieliski piemērota tiem, kas vēlas uzturā iekļaut vairāk zivju, tajā pašā laikā baudot viegli pagatavojamu un aromātisku maltīti.
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Mencas fileja a la china style
Zivs sarkanā marinādē
(1)
Cepta jūras zeltplekste
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)
Siļķe kažokā
(1)