Līdakas kotletes ar baltmaizi

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ir gardums, kas nāk no mūsu vecmāmiņu virtuves un vienmēr spēj pārsteigt ar savu garšu. Šodien nolēmām, ka jāpapildina ledusskapja krājumi ar šo lielisko ēdienu. Gaļa ir jau iegādāta, bet tagad ir laiks pievērsties zivīm. Veikalā ieraugot svaigu līdaku, uzreiz atcerējos mana tēva ceptās līdakas kotletes, kuru garša vēl tagad liek smaidīt. Līdaka ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga zivs, kas bagāta ar olbaltumvielām un omega-3 taukskābēm, kas ir būtiskas mūsu sirds un smadzeņu veselībai.

Līdakas kotletēm ir arī vairāki alternatīvi veidi, kā dažādot šo ēdienu. Piemēram, kotlešu masai var pievienot nedaudz smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, lai piešķirtu tai pikantāku garšu. Tāpat arī speķa pievienošana var uzlabot tekstūru un garšu, padarot kotletes vēl sulīgākas.

Sastāvdaļas

    • 1 līdaku apmēram uz 1kg smagu
    • 3 nelielas baltmaizes šķēles (var izmantot arī tostermaizi Brokastu)
    • 1 ola
    • Milti
    • Sāls
    • Pipari
    • Piens
    • Saulespuķu eļļa

    Pagatavošana

  1. 1. Līdaku atbrīvo no ādas un asakām. Tas ir rūpīgs darbs, bet ne neizpildāms. Var arī izmantot gatavu līdakas fileju, taču tas būs dārgāk un šādas filejas izmantošana kotletēm būtu izšķērdība.
  2. 2. Dīrājot lielākas asakas (ribas) paliek pie muguras asakas un maļot netraucēs.
  3. Reklāma
  4. 3. Baltmaizi sadrupina un pārlej ar pienu, lai tā kļūtu slapja.
  5. 4. Samaļ līdaku, pēc tam pievieno izmērcēto baltmaizi un samaļ vēlreiz. Pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti miltu un olu, visu samaisa viendabīgā masā.
  6. 5. Uzkarsē pannā saulespuķu eļļu. Veido kotletes, apvāra miltos un cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.
  7. 6. Pasniedz siltas, jo tad tās būs visgardākās. Pat tie, kas zivis neēd, šīs kotletes ēdīs ar gardu muti, jo līdaka ir ļoti maiga un garšīga zivs.
  8. 7. Papildus tam, lai kotletes būtu vēl garšīgākas, var pievienot nedaudz sviesta vai saldā krējuma, kā arī sagrieztus zaļumus, piemēram, dilles vai pētersīļus​. Šīs nelielās izmaiņas piešķirs kotletēm īpašu un bagātīgu garšu.
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Līdakas kotletes ar baltmaizi
Siļķe kažokā
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Cepta jūras zeltplekste
(1)