Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu

2024-06-23 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ir klasisks deserts, kas iecienīts ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Šīs receptes galvenais varonis ir krēmsiers, kas kūkai piešķir krēmīgu un bagātīgu garšu. Krēmsierā ir augsts olbaltumvielu saturs, kas ir būtisks mūsu ķermeņa šūnu atjaunošanai un muskuļu veidošanai. Papildus tam, šajā receptē izmantotais saldais krējums nodrošina nepieciešamās taukskābes, kas ir svarīgas enerģijas iegūšanai un hormonu veidošanai. Šī kūka ir lielisks svētku galda papildinājums, kas patiks visiem saldummīļiem.

Padomi un alternatīvas:

- Krēmsiera alternatīvas: Philadelphia krēmsiers ir lieliska izvēle, bet varat izmantot arī citu zīmolu krēmsieru.
- Saldā krējuma alternatīvas: Ja vēlaties vieglāku variantu, varat izmantot putukrējumu ar samazinātu tauku saturu.
- Dekorācijas: Papildus kokosriekstu skaidiņām un kaltētām avenēm varat izmantot svaigas ogas vai šokolādes skaidiņas.

Kopējais kaloriju daudzums kūkā ir aptuveni 3500 kcal, kas sadalīts sešās porcijās dod aptuveni 583 kcal vienā porcijā.

Sastāvdaļas

    • Krēmsiers: 3 paciņas
    • Selgas cepumi: 2 paciņas
    • Saldais krējums: 100 ml
    • Olu dzeltenumi: 3 gab.
    • Ola: 1 gab.
    • Sviests: 100 g
    • Pūdercukurs: 5 ēd.k.
    • Cukurs: 1 ēd.k.
    • Citrons
    • Kanēlis: 2 tējk.
    • Apelsīna esence
    • Kokosriekstu skaidiņas, kaltētas avenes (dekorēšanai)

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo cepumu pamatni: Sasmalciniet Selgas cepumus un pievienojiet kanēli un mīkstu sviestu.
  2. 2. Visu kārtīgi samīciet, līdz cepumu drupačas ir vienmērīgi sajauktas ar sviestu.
  3. Reklāma
  4. 3. Veidojiet kūkas pamatni: Izklājiet kūkas formu ar cepampapīru un no sagatavotās cepumu masas izveidojiet pamatni.
  5. 4. Gatavojiet siera masu: Sakuļiet olu dzeltenumus ar apelsīnu esenci un vienu veselu olu, pievienojot pūdercukuru.
  6. 5. Pēc tam pievienojiet krēmsieru un samaisiet līdz viendabīgai masai.
  7. 6. Pievienojiet citrona garšu: Sarīvējiet citrona miziņu un pievienojiet to siera masai.
  8. 7. Pievienojiet arī citrona sulu pēc garšas (apmēram divas ēdamkarotes).
  9. 8. Putukrējums: 100 ml saldā krējuma sakuliet ar vienu ēdamkaroti cukura līdz stingrām putām un iecilājiet siera masā.
  10. 9. Cepšana: Lejiet siera masu uz cepumu pamatnes. Pārkaisiet ar kokosriekstu skaidiņām un kaltētām avenēm.
  11. 10. Pārklājiet kūku ar foliju un cepiet 180 grādos 30 minūtes. Pēc tam noņemiet foliju un cepiet vēl 20 minūtes, līdz siera masa kļūst stingra.
  12. 11. Atdzesēšana: Kūku atdzesējiet ledusskapī vismaz dažas stundas, bet vislabāk - visu nakti.
  13. 12. Pasniegšana: Pasniedziet kūku, sagrieztu mazākos gabaliņos, lai viesi varētu izbaudīt katru kumosu. Lai labi garšo!
  14. 13. Ceru, ka jums patiks šī gardā ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu!
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Ceptā siera kūka ar krēmsieru un saldo krējumu
Vegānu biskvīta kūka ar laima glazūru
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)