Maigā jogurta – zemeņu kūka bez cepšanas

2024-06-16 Receptes autors Solo mājai

Maigā jogurta – zemeņu kūka bez cepšanas
Vasaras sezona ir lielisks laiks, lai baudītu vieglas un atsvaidzinošas kūkas, kas neprasa cepšanu. Maigā jogurta – zemeņu kūka bez cepšanas ir ideāls deserts, kas apvieno svaigo zemeņu garšu ar krēmīgu jogurta un putukrējuma pildījumu. Šī kūka ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī bagāta ar svarīgām uzturvielām, kas ir labvēlīgas jūsu veselībai.

Zemenes ir lielisks C vitamīna avots, kas stiprina imūnsistēmu un veicina ādas veselību. Jogurts, savukārt, nodrošina vērtīgus probiotikus, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Saldais krējums un sviests piešķir kūkai krēmīgumu, savukārt želatīns palīdz uzturēt kūkas struktūru, vienlaikus nodrošinot olbaltumvielas.

Ja vēlaties dažādot šo recepti, cepumu pamatni var aizstāt ar graudu batoniņiem vai riekstiem, bet zemenes – ar citiem sezonas augļiem, piemēram, avenēm vai mellenēm.

Sastāvdaļas

    Pamatnei:
    • Cepumu "Selga" paciņas: 1.5
    • Sviests: 100 g
    • Demerara cukurs: 1 ĒK
    • Kanēlis: šķipsna
    Pildījumam:
    • Zemeņu jogurts: 400 g
    • Saldais krējums: 350 ml
    • Cukurs: 5 ĒK
    • Vaniļas cukurs: 1 ĒK
    • Želatīns: 25 g
    • Zemenes: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Pamatne: Sviests: izkausē.
  2. 2. Cepumi: sadrupina vai sablendē (var arī rīvēt).
  3. Reklāma
  4. 3. Sviests, cepumi, cukurs, kanēlis: samaisa kopā.
  5. 4. Masa: liek formā un saspiež, līdz izveidojas stingra pamatne.
  6. 5. Ledusskapī: liek uz 15 minūtēm.
  7. 6. Pildījums: Želatīns: uzbriedina aukstā ūdenī.
  8. 7. Saldais krējums: saputo, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūst stingru putukrējumu.
  9. 8. Jogurts: iemaisa putukrējumā.
  10. 9. Želatīns: izkausē karsta ūdens peldē, tad tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.
  11. 10. Kūkas pabeigšana: Pildījuma masa: lej formā virs cepumu kārtas.
  12. 11. Dekorē: ar uz pusēm sagrieztām zemenēm.
  13. 12. Ledusskapī: liek uz 3-4 stundām, līdz pildījums sastingst.
  14. 13. Nobeigums: Naigā jogurta – zemeņu kūka bez cepšanas ir ideāls deserts gan ikdienai, gan svētku reizēm. Tā apvieno vieglumu, svaigumu un uzturvērtību, padarot to par populāru izvēli daudzu cilvēku vidū. Izmēģiniet šo recepti un baudiet gardu un veselīgu desertu!
  15. 14. Lai labi garšo!
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)
Dārza ogu un kefīra kūka
(1)
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)
Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru
(1)
Kaucmindes ābolkūka
(1)