Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm

2024-06-24 Receptes autors Zaigas stūrītis

Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm
Svaigās siera kūkas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas un viegli pagatavojamas. Šī neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm ir lielisks veids, kā palutināt sevi un savus mīļotos ar svaigu un krēmīgu desertu. Zemenes, kas ir galvenā sastāvdaļa, ir ne tikai garšīgas, bet arī ļoti noderīgas mūsu veselībai. Tās ir bagātas ar C vitamīnu, antioksidantiem un šķiedrvielām, kas veicina imunitāti un palīdz saglabāt ādas veselību.

Šajā receptē mēs izmantosim arī jogurtu un svaigo sieru, kas nodrošina kūkai nepieciešamo krēmīgumu un maigu garšu. Jogurts ir lielisks kalcija avots un veicina gremošanu, savukārt svaigais siers piešķir kūkai vieglu un gaisīgu tekstūru.

Kaloriju saturs:

- Kopējās kalorijas: aptuveni 3500 kcal
- Kalorijas vienā porcijā (pieņemot, ka kūka tiek sadalīta 12 porcijās): aptuveni 292 kcal

Sastāvdaļas

    • Dāmu pirkstiņi: 150 g
    • Sviests: 100 g
    • Zemenes: 600 g
    • "Rasa" svaigais siers: 360 g
    • Zemeņu jogurts: 320 g
    • Cukurs: 150 g
    • Citrona sula: 1/2 citrona
    • Želatīns: 20 g
    • Vaniļas cukurs: 10 g
    • Saldais krējums: 250 g
    • Ogu mērce pasniegšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo bāzi: Izkausē sviestu un sasmalcina dāmu pirkstiņus līdz drupaču konsistencei. Sajauc sviestu ar sasmalcinātajiem cepumiem un masu ieklāj kūkas formā, izlīdzinot to pa pamatni. Kūkas formu liek ledusskapī, lai pamatne sastingtu.
  2. 2. Sagatavo želatīnu: Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī 10 minūtes, pēc tam izkausē karsta ūdens peldē vai uz ļoti zemas uguns plītī.
  3. Reklāma
  4. 3. Gatavo krēmu: Virtuves kombainā sakuļ svaigo sieru ar zemeņu jogurtu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, vēlreiz visu kārtīgi sakuļot.
  5. 4. Puto saldo krējumu: Paralēli uzputo saldo krējumu līdz stingram putukrējumam.
  6. 5. Pievieno želatīnu: Svaigā siera un jogurta masai pievieno izkausēto želatīnu, kārtīgi samaisot. Pievieno 250 g smalki sagrieztu zemeņu kubiņus.
  7. 6. Apvieno sastāvdaļas: Pievieno putukrējumu un citrona sulu, viegli iecilājot, lai masa būtu gaisīga.
  8. 7. Lej formā: Masu lej kūkas formā, izlīdzina un ievieto ledusskapī uz 2-4 stundām vai uz nakti, lai kūka pilnībā sastingtu.
  9. 8. Pasniedz: Pasniedz ar ogu mērci un atlikušo zemeņu gabaliņiem.
  10. 9. Neceptās kūkas ir ideālas karstajās vasaras dienās, jo tās neprasa cepšanu un ir atsvaidzinošas. Alternatīvi vari izmantot citus augļus, piemēram, mellenes, avenes vai mango, kā arī eksperimentēt ar dažādiem jogurta veidiem un garšām.
  11. 10. Lai labi garšo!
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Krējuma-mascarpones-banānu želejkūka
(1)
Snickers kūka
(3)
Pīrāgs ar zemenēm🍓🍓🍓
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Jogurta kūka ar mellenēm
(1)