Cūkgaļas gulašs ar dārzeņiem un rīsiem

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cūkgaļas gulašs ar dārzeņiem un rīsiem
Cūkgaļas gulašs ar dārzeņiem un rīsiem ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas izceļas ar savu bagātīgo garšu un uzturvērtību. Tas ir ne tikai gardums, bet arī lielisks veids, kā nodrošināt organismu ar nepieciešamajām uzturvielām. Galvenā sastāvdaļa – cūkgaļa – ir labs olbaltumvielu avots, kas palīdz uzturēt muskuļu masu un veicina audu atjaunošanos. Papildus dārzeņi, piemēram, paprika un burkāni, piešķir ēdienam svarīgas vitamīnus un minerālvielas, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo vispārējo veselību.

Alternatīvas un variācijas
Gulašam var pievienot dažādus dārzeņus, piemēram, cukīni vai šampinjonus, lai bagātinātu garšu un uzturvērtību. Ja vēlaties samazināt kaloriju daudzumu, var izmantot vistas vai tītara gaļu cūkgaļas vietā. Turklāt, ja ir vēlme pēc pikantākas garšas, var pievienot svaigu čili piparu vai asāku paprikas pulveri​.

Sastāvdaļas

    • 3 sīpoli
    • 3 ķiploka daiviņas
    • Tomātu mērce
    • 2 paprikas
    • 2 burkāni
    • Sāls, cukurs, pipari
    • 250 g rīsu
    • Augu eļļa
    • 600 g cūkgaļas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Paprikas sagriež gabaliņos, bet burkānus ripiņās.
  2. 2. Cepšana: Katliņā uzkarsē eļļu un apcep gaļas gabaliņus no visām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
  3. Reklāma
  4. 3. Dārzeņu pievienošana: Samazina karstumu un pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un paprikas. Cep īsu brīdi, apmaisot.
  5. 4. Mērces pievienošana: Pārlej ar 2/3 tomātu mērces, papildina ar ūdeni tik daudz, lai gaļa un dārzeņi būtu pārklāti. Pievieno sāli, piparus un nedaudz cukura.
  6. 5. Sautēšana: Uzvāra un turpina lēni vārīt, līdz gaļa ir mīksta, apmēram 20–30 minūtes.
  7. 6. Papildu garšas: Pēc vēlēšanās gulašam var pievienot garšaugu maisījumu vai čili pārslas.
  8. 7. Rīsu gatavošana: Kamēr gaļa sautējas, sālsūdenī izvāra rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, nokāš un pasniedz ar gulašu.
  9. 8. Šis cūkgaļas gulašs ar dārzeņiem un rīsiem ir lieliska izvēle, lai iepriecinātu gan sevi, gan savus tuvākos ar gardu un sātīgu maltīti. Turklāt, tas sniedz organismam daudz vērtīgu uzturvielu, kas palīdzēs uzturēt labu veselību un enerģijas līmeni ikdienā.
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)