Cūkas filejas medaljoni bekonā ir ideāli piemēroti īpašiem gadījumiem, jo tie ir ne tikai garšīgi, bet arī izskatīgi un viegli pagatavojami. Šī recepte ir lielisks veids, kā pārsteigt viesus ar izsmalcinātu maltīti, kas apvieno sulīgu cūkas gaļu un kraukšķīgu bekonu. Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa – cūkas fileja – ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu uzturēšanai un attīstībai.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties dažādot recepti, cūkas filejas vietā var izmantot vistas fileju, bet bekona vietā – pancettu vai parmas šķiņķi. Šīs alternatīvas nodrošinās līdzīgu garšas pieredzi ar nelielām variācijām.
Receptes padomi
Lai medaljoni būtu īpaši sulīgi, svarīgi nepārgatavot gaļu. Bekons piešķir papildus sulīgumu un garšu, tāpēc izvēlieties kvalitatīvu un vidēji biezu bekonu. Ja vēlaties, varat pievienot arī citas garšvielas vai marinādi, piemēram, sojas mērci un brūno cukuru, lai iegūtu intensīvāku garšu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Cūkas fileja ir labs olbaltumvielu avots, kas palīdz veidot un uzturēt muskuļu masu. Tomēr jāņem vērā, ka bekons ir taukains un satur daudz nātrija, kas lielā daudzumā var būt kaitīgs. Tāpēc šis ēdiens ir vislabāk baudāms mērenībā.
Kalorijas
Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 2000 kcal. Vienā porcijā ir aptuveni 500 kcal.