Cūkas filejas medaljoni bekonā

2024-07-15 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā ir ideāli piemēroti īpašiem gadījumiem, jo tie ir ne tikai garšīgi, bet arī izskatīgi un viegli pagatavojami. Šī recepte ir lielisks veids, kā pārsteigt viesus ar izsmalcinātu maltīti, kas apvieno sulīgu cūkas gaļu un kraukšķīgu bekonu. Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa – cūkas fileja – ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu uzturēšanai un attīstībai.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties dažādot recepti, cūkas filejas vietā var izmantot vistas fileju, bet bekona vietā – pancettu vai parmas šķiņķi. Šīs alternatīvas nodrošinās līdzīgu garšas pieredzi ar nelielām variācijām.

Receptes padomi

Lai medaljoni būtu īpaši sulīgi, svarīgi nepārgatavot gaļu. Bekons piešķir papildus sulīgumu un garšu, tāpēc izvēlieties kvalitatīvu un vidēji biezu bekonu. Ja vēlaties, varat pievienot arī citas garšvielas vai marinādi, piemēram, sojas mērci un brūno cukuru, lai iegūtu intensīvāku garšu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Cūkas fileja ir labs olbaltumvielu avots, kas palīdz veidot un uzturēt muskuļu masu. Tomēr jāņem vērā, ka bekons ir taukains un satur daudz nātrija, kas lielā daudzumā var būt kaitīgs. Tāpēc šis ēdiens ir vislabāk baudāms mērenībā.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums šajā receptē ir aptuveni 2000 kcal. Vienā porcijā ir aptuveni 500 kcal. 

Sastāvdaļas

    • Cūkas fileja: 500g
    • Bekons: 2 iepakojumi
    • Sīpols: 1 vidēji liels
    • Ķiploki: 2 daivas
    • Sinepes: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Noskalojiet cūkas fileju un sagrieziet 2 pirkstu platuma šķēlēs. Apkaisiet ar sāli un pipariem.
  2. 2. Uz sakarsētas pannas apcepiet filejas šķēles no abām pusēm līdz tās ir viegli brūnas.
  3. Reklāma
  4. 3. Sakapājiet sīpolu un ķiplokus, un viegli apcepiet uz otras pannas.
  5. 4. Atdzesējiet cūkgaļas gabaliņus, viegli iegrieziet un apsmērējiet ar sinepēm.
  6. 5. Uz katras bekona šķēles uzlieciet nedaudz apcepto sīpolu, tad novietojiet virsū cūkas filejas gabaliņu un satiniet rullīti. Nostipriniet ar zobu bakstāmo kociņu.
  7. 6. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cepiet medaljonus aptuveni 20 minūtes, līdz bekons ir kraukšķīgs.
  8. 7. Pasniedziet ar rīsiem un dārzeņu salātiem.
  9. 8. Kopsavilkums: Cūkas filejas medaljoni bekonā ir izcila izvēle svētku maltītēm, kas apvieno sulīgu cūkgaļas fileju un kraukšķīgu bekonu. Šis ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām un garšas ziņā apmierinās visprasīgākos gardēžus. Alternatīvu sastāvdaļu izmantošana un pareiza pagatavošana nodrošinās izcilu rezultātu katru reizi.
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Cūkas filejas medaljoni bekonā
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)