Ja jau esmu gatavojis cūkgaļas plaušas (lasiet, kā gatavot plaušas, šeit), tad gribēju vismaz kaut ko pagatavot no tām un atrast labu recepti. Tāpēc sāku ar sautētām cūkas plaušām krējuma mērcē.
Gribētos iedrošināt uzdrīkstēties nobaudīt un pēc tam apēst subproduktus. Ja vēl "neesat gatavi" aknām, tad noteikti nobaudiet plaušas. Tām ir daudz maigāka garša nekā aknām. Iespējams, ka tās patiks arī jūsu bērniem..
Sastāvdaļas
vārītas cūkas plaušas
pavediens: 1 liels
sāls: pēc garšas
melnie pipari: šķipsniņa
krējums: 200 mililitri
ūdens: 100 mililitri
mēta: 1 ēdamkarote
viesta: 30 grami
sviesta eļļa: piliens
alvja lapas: dažas
pavisam nedaudz
pulkstenīši: daži zariņi
asmalcinātas sīpolu lapas: 1 ēdamkarote
Pagatavošana
1. Vispirms nomizojiet sīpolu un sagrieziet to pusgriezumos.
2. Pannā izkausējiet sviestu un pievienojiet eļļu.
Reklāma
3. Pievienojiet sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst mīksti.
4. Sagrieztās plaušas sagrieziet nelielos gabaliņos, pievienojiet tās pannai un dažas minūtes apcepiet.
5. Tad pievienojiet salviju un timiānu. Garšojiet ar sāli un pipariem. Apkaisiet ar miltiem. Labi samaisa, lai noņemtu sausus miltu gabaliņus.
6. Pārlej ar krējumu, kas sajaukts ar ūdeni. Vāra, līdz mērce sabiezē.
7. Apkaisiet ar sīpolu lapām, pasniedziet un baudiet!