Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku

2024-10-02 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku
Dārzeņi ir nozīmīga uztura sastāvdaļa, kas nodrošina organismu ar dažādām būtiskām uzturvielām, šķiedrvielām un antioksidantiem. Kabači, burkāni un paprika, kas ir galvenās šīs receptes sastāvdaļas, satur vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas palīdz uzlabot gremošanu, stiprināt imūnsistēmu un veicināt ādas veselību. Kabači ir bagāti ar A un C vitamīniem, kas ir svarīgi redzes un ādas veselībai, savukārt burkāni satur lielu daudzumu beta-karotīna, kas palīdz uzturēt acu veselību un stiprina imunitāti. Paprika ir lielisks antioksidantu avots, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvo radikāļu ietekmes.

Šie dārzeņu plācenīši ir ne tikai veselīgi, bet arī universāli, jo tos var pielāgot dažādām gaumēm un uztura prasībām. Tos var pasniegt kā uzkodu, pamatēdienu vai garnējumu. Turklāt, ja nepieciešams, varat izmantot alternatīvas sastāvdaļas, lai pielāgotu recepti savām vajadzībām, piemēram, aizstāt kviešu miltus ar bezglutēna miltiem vai pievienot citas garšvielas, lai bagātinātu garšu.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Kviešu miltu vietā var izmantot bezglutēna miltus, piemēram, rīsu vai kukurūzas miltus, padarot šo recepti piemērotu cilvēkiem ar glutēna nepanesamību.
  • Ja vēlaties padarīt šo recepti vegānisku, olas var aizstāt ar čia sēklu vai linsēklu masu (1 ēdamkarote sēklu + 3 ēdamkarotes ūdens par vienu olu).
  • Eļļas vietā var izmantot kokosriekstu eļļu vai sviestu, lai piešķirtu plācenīšiem nedaudz atšķirīgu garšu.

Receptes padomi:

  • Lai plācenīši būtu kraukšķīgāki, tos var cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
  • Ja vēlaties nedaudz maigāku garšu, varat pievienot nedaudz rīvēta siera vai skābā krējuma masai pirms cepšanas.
  • Pasniedziet plācenīšus ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, kas piešķir papildu krēmīgumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Šie dārzeņu plācenīši ir viegli, barojoši un satur daudz vitamīnu, tomēr jāpievērš uzmanība eļļas daudzumam cepšanas laikā, lai plācenīši nesanāktu pārāk taukaini. Tos var padarīt vēl veselīgākus, cepot cepeškrāsnī bez liekās eļļas. Bagātīgās šķiedrvielas palīdzēs uzlabot gremošanu un sniegs ilgstošu sāta sajūtu.
Reklāma

Kalorijas:

  • Kopā: apmēram 800 kcal
  • Vienā porcijā: apmēram 200 kcal 

Sastāvdaļas

    • Mazie kabači: 3 gabali
    • Burkāni: 3 gabali
    • Paprika: 1 gabals
    • Ķiploka daiva: 1 gabals
    • Pētersīļi: maza buntīte
    • Olas: 2 gabali
    • Kviešu milti: 150 grami
    • Sāls un pipari: pēc garšas
    • Universālā dārzeņu garšviela: 1/2 tējkarote
    • Eļļa cepšanai: pēc nepieciešamības

    Pagatavošana

  1. 1. Kabači tiek sarīvēti un apkaisīti ar sāli, lai tie atbrīvotu lieko šķidrumu.
  2. 2. Sarīvē burkānus un ķiploku, papriku sagriež mazos gabaliņos, bet pētersīļus smalki sakapā.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad kabači ir atsulojušies, tos nospiež un sajauc ar sarīvētiem burkāniem, papriku un pētersīļiem.
  5. 4. Masai pievieno olas, kviešu miltus, universālo garšvielu un labi samaisa, lai viss vienmērīgi izklātos.
  6. 5. Sakarsētā pannā uz vidēja karstuma plācenīšus cep, uzliekot vāku, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu.
  7. 6. Pasniedz ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu pēc izvēles.
  8. 7. Kopsavilkums: Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku ir lieliska izvēle gan vieglām pusdienām, gan vakariņām. Tie ir barojoši, viegli pagatavojami un pielāgojami dažādām uztura vajadzībām. Pilnveidojiet savu uzturu ar šo gardo un veselīgo ēdienu!
Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku
Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku
Dārzeņu plācenīši ar kabačiem, burkāniem un papriku
Ābolu pankūkas
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Kabaču pankūkas ar sieru
(1)