Veselīgās ābolu un banānu pankūkas ar kanēli

2024-10-24 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Veselīgās ābolu un banānu pankūkas ar kanēli
Ābolu un banānu pankūkas ir ne tikai lieliskas brokastīm, bet arī veselīga izvēle, pateicoties galvenajiem sastāvdaļām – āboliem un banāniem. Āboli ir bagāti ar šķiedrvielām, kas uzlabo gremošanas sistēmu un palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs. Banāni sniedz organismam nepieciešamo kāliju, kas ir svarīgs sirdsdarbības regulēšanai un muskuļu darbībai. Šīs pankūkas ir īpaši piemērotas rudens sezonai, kad ābolu raža ir visbagātīgākā, bet banāni piedod dabīgu saldumu un struktūru.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Auzu miltus var aizstāt ar kviešu vai mandeļu miltiem, ja vēlies pankūkām piešķirt citādāku tekstūru vai samazināt ogļhidrātu saturu.
  • Banānu var aizvietot ar bumbieriem, kas piešķirs mazliet maigāku garšu, vai pat pievienot rīvētu ķirbi, kas pankūkām piešķirs papildu uzturvielas.
  • Kanēļa vietā vari izmantot muskatriekstu vai vaniļu, lai piešķirtu pankūkām citu garšu profilu.

Receptes padomi

Lai iegūtu perfektu pankūku tekstūru, atstāj mīklu uz 10-15 minūtēm pirms cepšanas. Ja vēlies pankūkas ar mazliet kraukšķīgāku garoziņu, cep uz nedaudz augstākas temperatūras un bez vāka.

Veselības ieguvumi un trūkumi

  • Ieguvumi: Āboli un banāni ir bagāti ar antioksidantiem, vitamīniem un šķiedrvielām, kas veicina sirds un asinsvadu veselību. Banāni satur dabīgu cukuru, kas sniedz enerģiju, savukārt kanēlis palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs.
  • Trūkumi: Lai gan šīs pankūkas ir veselīgas, tās joprojām satur ogļhidrātus, tādēļ tās jākontrolē tiem, kuri seko zemu ogļhidrātu diētai.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 650 kcal
  • Kalorijas vienā pankūkā: aptuveni 80 kcal

Sastāvdaļas

    8 pankūkas:
    • Āboli: 2 nelieli
    • Banāns: 1 gab.
    • Olas: 2 gab.
    • Auzu milti: 45 g
    • Kukurūzas milti: 45 g
    • Cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • Kanēlis: 1 tējkarote

    Pagatavošana

  1. 1. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves.
  2. 2. Banānu saspaidi ar dakšu, līdz tas kļūst par biezeni.
  3. Reklāma
  4. 3. Sajauc rīvētus ābolus un banānu kopā ar olām un atstāj mīklu atpūsties 10 minūtes.
  5. 4. Pēc tam pievieno auzu un kukurūzas miltus, cepamo pulveri un kanēli. Labi samaisi.
  6. 5. Uzkarsē pannu ar nelielu eļļas daudzumu un cep pankūkas no abām pusēm līdz tās ir zeltaini brūnas.
  7. 6. Kopsavilkums: Šīs veselīgās ābolu un banānu pankūkas ar kanēli ir ideāls risinājums ātrām, garšīgām un barojošām brokastīm. Bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, šīs pankūkas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, īpaši rudens sezonā, kad āboli ir svaigi un pieejami. Izmēģini dažādas sastāvdaļu alternatīvas un pielāgo šo recepti savai gaumei!
Veselīgās ābolu un banānu pankūkas ar kanēli
Recepto autorius jauna_tu
Plānās pankūkas
(1)
Kabaču pankūkas ar sieru
(1)
Rauga pankūkas
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)