Kabači ir brīnišķīgs uztura avots, kas satur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, kas veicina gremošanu un uzlabo vielmaiņu. Biezpiens, savukārt, nodrošina augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas nepieciešamas muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Šie plācenīši ir lieliska izvēle brokastīm vai vieglām pusdienām, sniedzot ilgstošu sāta sajūtu un uzturvielu bagātību.
Alternatīvas sastāvdaļas
- Ja tev nav pieejami kabači, tos var aizstāt ar cukīni, kas ir līdzīgs gan tekstūras, gan garšas ziņā.
- Kukurūzas miltus var aizstāt ar pilngraudu miltiem vai auzu miltiem, kas piešķirs papildu šķiedrvielas.
- Biezpiena vietā var izmantot grieķu jogurtu vai rikotu, lai iegūtu maigu, krēmīgu tekstūru.
Receptes padomi
Lai plācenīši būtu vēl kraukšķīgāki, tos var cept cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Šī recepte ir bagāta ar šķiedrvielām un olbaltumvielām, bet satur nelielu daudzumu tauku un cukura, kas padara to piemērotu svara kontrolēšanai. Tomēr cilvēkiem ar laktozes nepanesamību vajadzētu izmantot bezlaktozes biezpienu.
Kalorijas
- Kopējās kalorijas: aptuveni 320 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: 160 kcal