Kabaču - biezpiena plācenīši

2024-10-09 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Kabaču - biezpiena plācenīši
Kabači ir brīnišķīgs uztura avots, kas satur vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas, kas veicina gremošanu un uzlabo vielmaiņu. Biezpiens, savukārt, nodrošina augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas nepieciešamas muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Šie plācenīši ir lieliska izvēle brokastīm vai vieglām pusdienām, sniedzot ilgstošu sāta sajūtu un uzturvielu bagātību.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Ja tev nav pieejami kabači, tos var aizstāt ar cukīni, kas ir līdzīgs gan tekstūras, gan garšas ziņā.
  • Kukurūzas miltus var aizstāt ar pilngraudu miltiem vai auzu miltiem, kas piešķirs papildu šķiedrvielas.
  • Biezpiena vietā var izmantot grieķu jogurtu vai rikotu, lai iegūtu maigu, krēmīgu tekstūru.

Receptes padomi

Lai plācenīši būtu vēl kraukšķīgāki, tos var cept cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī recepte ir bagāta ar šķiedrvielām un olbaltumvielām, bet satur nelielu daudzumu tauku un cukura, kas padara to piemērotu svara kontrolēšanai. Tomēr cilvēkiem ar laktozes nepanesamību vajadzētu izmantot bezlaktozes biezpienu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: aptuveni 320 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 160 kcal

Sastāvdaļas

    • Kabacis: 400 gr
    • Ola: 1 gab
    • Biezpiens: 120 gr
    • Milti: 1 ēdamkarote (ieteicams kukurūzas milti)
    • Sīpols: 1/2 gab
    • Siers: 50 gr
    • Sāls, pipari, zaļumi (piemēram, pētersīļi): pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Biezpienu, olu un sīpolu sablenderē līdz iegūst viendabīgu masu.
  2. 2. Kabaci sarīvē uz smalkās rīves, pēc tam nospiež no tā šķidrumu.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno sarīvētu sieru un sasmalcinātus zaļumus.
  5. 4. Savieno visas sastāvdaļas un samaisi līdz viendabīgai masai.
  6. 5. Uzkarsē pannu un, ja nepieciešams, pievieno nedaudz eļļas.
  7. 6. Cep plācenīšus no abām pusēm 5–7 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  8. 7. Kopsavilkums: Šie kabaču un biezpiena plācenīši ir lieliska izvēle veselīgām brokastīm. Bagāti ar vitamīniem un olbaltumvielām, tie sniedz nepieciešamo enerģiju dienas sākumam. Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem, lai baudītu līdzsvarotu maltīti!
Kabaču - biezpiena plācenīši
Recepto autorius jauna_tu
Plānās pankūkas
(1)