Okroška - baltais krievu aukstais borščs ar redīsiem un sinepēm

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Okroška - baltais krievu aukstais borščs ar redīsiem un sinepēm
Okroška ir auksta balta zupa no kefīra, kas ir ļoti izplatīta Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā un citās slāvu valstīs un kas savā ziņā atgādina mūsu auksto boršču. To parasti gatavo mājsaimnieces siltajos gadalaikos - pavasarī un vasarā. Aukstā zupa ar svaigiem zaļumiem un maizes giri vai kefīru ir fantastisks atspirdzinājums karstā vasaras dienā, bet vienlaikus tā ir arī diezgan sātīga, jo tiek gatavota ar gaļu, parasti šķiņķi, vārītu gaļu vai desām. Šai zupai nav nepieciešami nekādi eksotiski produkti, bet ir piemērots tas, kas parasti tiek glabāts ledusskapī...

Sastāvdaļas

    • šķiņķis: 200 grami (var būt arī grilēta gaļa vai desa).
    • redīsi: 300 grami
    • garie gurķi: 1
    • sīpolu lapas, dilles un pētersīļi: 1 ķekars
    • kartupeļi: 3
    • olas: 4
    • Kefīrs: 1 litrs (var izmantot arī žīru)
    • vārīts ūdens: 250 mililitri
    • skābais krējums: 100 grami
    • sinepes: 2 ēdamkarotes
    • Sāls:
    • melno piparu graudiņi

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms vāriet olas cietā ūdenī.
  2. 2. Vāra olas nomizo un sagriež kubiņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Kartupeļus vāriet ar ādu.
  5. 4. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos nomizo un arī sagriež kubiņos.
  6. 5. Sasmalciniet šķiņķi un dārzeņus (redīsus, gurķus, sīpolu lapas, dilles un pētersīļus).
  7. 6. Visu (izņemot kefīru un ūdeni) sajauc ar skābo krējumu, sāli, pipariem un sinepēm. Atstāj ledusskapī uz stundu, lai atdzistu.
  8. 7. Pirms ēšanas uz šķīvjiem izklājiet daļu dārzeņu un skābo krējumu un pārlejiet tos ar kefīra un ūdens maisījumu.
  9. 8. Dekorējiet ar dillēm vai pētersīļiem. Pasniedziet un baudiet!
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Rabarberu zupa ar klimpām
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)