Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm

2024-06-20 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļi ir viens no populārākajiem un uzturvielām bagātākajiem dārzeņiem, kas sastopams gandrīz katrā mājsaimniecībā. Tie ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots, tostarp C vitamīna, B6 vitamīna un kālija, kas ir svarīgi normālai sirds un muskuļu darbībai. Cepti kartupeļi ir ne tikai garšīgi, bet arī sniedz ilgstošu enerģiju un ir piemēroti dažādām diētām, ja tos gatavo ar mēru. Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm ir lielisks veids, kā izbaudīt šo dārzeni veselīgā un garšīgā veidā. Šī recepte ir ne tikai vienkārša un ātri pagatavojama, bet arī piešķir ikdienas maltītei pikantu un kraukšķīgu akcentu.

Alternatīvas un padomi:

- Garšvielas: Papildus ķimenēm var izmantot arī rozmarīnu, timiānu vai ķiploku pulveri, lai piešķirtu kartupeļiem dažādus aromātus.
- Eļļa: Olīveļļas vietā var izmantot rapšu eļļu vai saulespuķu eļļu, kas arī ir lieliski piemērotas cepšanai.
- Adžika: Ja mājas adžika nav pieejama, var izmantot tomātu pastu vai čili mērci, lai pievienotu asumu.

Kalorijas:

Kopējais kaloriju daudzums: Aptuveni 800 kcal
Kalorijas vienā porcijā (4 porcijas): Aptuveni 200 kcal

Sastāvdaļas

    • Kartupeļi: 1 kg
    • Malts saldais paprika: 1 tējkarote
    • Malts muskatrieksts: 1/2 tējkarote
    • Ķimenes: 1 tējkarote
    • Mājas adžika: 2-3 ēdamkarotes
    • Sāls: pēc garšas
    • Olīveļļa: 3-4 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Nomizo kartupeļus un sagriez daiviņās. Lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu, daiviņām nevajadzētu būt pārāk biezām.
  2. 2. Garšvielu pievienošana: Ieliec kartupeļu daiviņas lielā bļodā. Pievieno papriku, muskatriekstu un ķimenes. Pievieno arī mājas adžiku un sāli pēc garšas.
  3. Reklāma
  4. 3. Eļļas pievienošana: Pievieno olīveļļu un visu kārtīgi samaisa, lai garšvielas un eļļa vienmērīgi pārklātu kartupeļus.
  5. 4. Cepšana: Izklāj cepampannu ar cepampapīru un izber kartupeļu daiviņas vienā kārtā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep kartupeļus apmēram 30-35 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
  6. 5. Pusceļā var apgriezt kartupeļus, lai tie vienmērīgi apceptos no visām pusēm.
  7. 6. Pasniegšana: Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un, ja nepieciešams, nosusina lieko eļļu ar papīra dvieļiem. Pirms pasniegšanas vēlreiz apkaisa ar sāli un pipariem.
  8. 7. Šī vienkāršā un gardā recepte ir lielisks veids, kā izbaudīt ceptu kartupeļu garšu, vienlaikus nodrošinot organismu ar svarīgām uzturvielām. Lai labi garšo!
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī ar ķimenēm
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)