Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē

2022-08-27 Receptes autors Worldrecipes.lv

Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē
Šīm gaļas bumbiņām īpašo un neparasto garšu piešķir dilles.

Sastāvdaļas

    • maltā gaļa – 500 g
    • vārīti rīsi - ~½ glāze
    • 1 ola
    • piens – pāris ēdamkarotes vai vairāk pēc vajadzības
    • dilles - saišķis
    • sāls
    mērcei:
    • saldais krējums – 200 ml
    • piens – ½ glāze
    • milti – 1 ēdamkarote (pēc vēlēšanās)
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Malto gaļu sajauc ar olu, piejauc rīsus un pielej pienu, kārtīgi izmīca.
  2. 2. Pieber sāli un sasmalcinātas dilles un vēlreiz visus sajauc. Ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas un apcep sakarsētā eļļā.
  3. Reklāma
  4. 3. Pārliek ugunsdrošā traukā, ielej nedaudz ūdens un liek cepeškrāsnī 180C uz ~10 minūtēm.
  5. 4. Pēc tam gaļas bumbiņām pārlej saldo krējumu, sajauktu ar pienu un iebiezinātu ar miltiem. Cep vēl kādas 5 minūtes, līdz mērce sabiezē.
"Viltotais mexikānis" sautējums ar vistu
(1)
Belaši ar malto gaļu
(1)
Lazanja ar malto gaļu
(1)
Tefteļi no maltas gaļas
(1)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
(1)
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Kotletes no putnu gaļas
(1)