Krāsnī cepts Vilkesser - Taizemes stilā

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepts Vilkesser - Taizemes stilā
Recepšu grāmatā atradu šo Volfešera gatavošanas metodi cepeškrāsnī. Mani ļoti ieinteresēja nosaukums, un tajā bija teikts, ka gatavošana ir taizemiešu. Taizemes virtuve man vienmēr ir bijusi tuva, tāpēc man vienkārši vajadzēja to izmēģināt. Es to arī izdarīju. Iznāca ļoti labi, tāpēc es dalos ar recepti arī ar jums. Esmu bijusi Taizemē tikai vienu reizi mūžā, bet tādu zivi kā šī vēl nekad nebiju nogaršojusi. Protams, man neizdevās nobaudīt daudz ēdienu, tāpēc es nevaru pilnībā apstiprināt, ka šis patiešām ir taizemiešu ēdiens, bet uzticēsimies grāmatas autorei. Nu, ja arī nē, ēdiens tik un tā ir ļoti garšīgs, un šādā veidā pagatavota zivs neliks vilties!"

Bet, starp citu, es personīgi uzskatu, ka šādā veidā pagatavota zivs vislabāk garšo, ja to pasniedz kopā ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem.

Sastāvdaļas

    • mētras: 2
    • spinātus: 1 kātiņš
    • ķiploku: 3 krustnagliņas
    • čilli: 1
    • lapu lapas: dažas
    • citronu augļus: 1
    • zivju mērci
    • sojas mērci
    • cukura
    • citronzāli

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. 2. Jūras asaru griešana un ķidāšana. Mēs nogriežam galvas. Atdalām kaulus, bet astes atstājam neskartas. Tām jābūt kā divām filejām, kas savienotas pie astes.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad blenderī saberziet koriandru, ķiplokus, pusi čili piparu un nedaudz citronzāles, līdz izveidojas pasta.
  5. 4. Izspied laima sulu, pievieno dažas ēdamkarotes zivju mērces un dažas ēdamkarotes sojas mērces. Pievienojiet nedaudz cukura, samaisiet, nobaudiet, sabalansējiet garšu pēc savām vēlmēm.
  6. 5. Pēc tam zivis novietojiet uz liela šķīvja, ko var ievietot cepeškrāsnī.
  7. 6. Pārlej marinādi ar marinādi un pievieno dažas citrona lapas. Cieši pārklājiet ar foliju.
  8. 7. Dziļā pannā ielejiet verdošu ūdeni. Pannai jābūt tādai, lai uz tās varētu novietot šķīvi ar zivīm un pannas dibens nesaskartos ar ūdeni.
  9. 8. Ievietojiet cepeškrāsnī cepamo trauku ar ūdeni, ielieciet uz tā šķīvi ar zivīm un cepiet 16 minūtes.
  10. 9. Tad noņemiet foliju un cepiet vēl 7 minūtes. Pārliecinieties, ka tās nav pārceptas.
  11. 10. Pasniedziet uz tā paša šķīvja, pārkaisītu ar atlikušajiem čilli piparu graudiņiem. Izbaudiet!
Zivs sarkanā marinādē
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Siļķe kažokā
(1)
Cepta jūras zeltplekste
(1)