Labs vakars!
Redz kā ir, cilvēks domā, dievs dara. Visi mani svētku plāni un ar to saistītā gatavošana aizgāja skuju taku. Līdz ar to, šajā dienās es gatavošanai pievērsos ļoti ļoti maz, tik daudz, lai uzceptu pīrāgus, meduskūku un grauzdiņu salātus. Ak jā... viena fiksā soļanka. Vairāk nekas netika gatavots un gandrīz visas dienas ēdām ārpus mājas. Jāsaka, ka esmu nogurusi no svētkiem, no šīm garajām brīvdienām, kuras savās mājās praktiski tikai pārnakšņojām. Man tā pietrūka viena diena, kad vienkārši pabūt mājās, pavāļāties pa gultu, nesteidzīgi piekopt māju un uztaisīt pusdienas un tad jau atkal var mesties lielajā brīvdienu maratonā.
Šodien kā reiz bija tā diena, lai es darītu visu to, ko iepriekš minēju. Brokastis baudīju gultā, kuras man bija pagatavojusi vecākā atvase. Pēc brokastīm vēl pavāļojos pa gultu un tik ap 14.00 pēcpusdienā izlīdu no gultas. Tāds kaifs. Vēl tikai jāizdomā ko gatavot vakariņās. Pārskatīju ledusskapja saturu un acis pievērsās jūras asariem. Man tie bija veseli divi. Tātad?! Ko mēs varam pagatavot no jūras asariem? Vīna mērcē ar vīnogām? Ohohoho... izklausās burvīgi. Sastāvdaļas nav daudz, gatavošana vienkārša, bet galarezultāts tāds, ka nebūtu kauns pasniegt piecu zvaigžņu restorānā. Jau atkal apstiprinās teiciens - Viss ģeniālais ir vienkāršs.