Krāsnī cepta jūras zeltplekste ar tomātiem un pastinakiem

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepta jūras zeltplekste ar tomātiem un pastinakiem
Vai jūs zinājāt, ka jūras zeltplekste ir zivs ar visaugstāko joda saturu? Izņemot jūras aļģes, pasaulē nav citu pārtikas produktu ar tik augstu joda saturu. Tikai nedaudzi cilvēki saņem pietiekami daudz joda, kas ir būtisks normālai vairogdziedzera darbībai. Ja jūsu vairogdziedzera darbība ir traucēta, jūs gaida nepatikšanas: sākot ar sliktu garastāvokli un beidzot ar sliktu vidukli. Tāpēc šodien mēs cepeškrāsnī cepam jūras zeltpleksti ar tomātiem un pastinakiem. Garšīgi!

Sastāvdaļas

    • Plekstes: 2
    • Tomāti: 300 grami
    • pastinaki: 200 grami (der arī rāceņi)
    • sīpoli: 2
    • citrons: 1
    • Dilles
    • pētersīļi

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms pārgrieziet tomātus uz pusēm, sagrieziet pastinaku šķēlītēs un sagrieziet sīpolu.
  2. 2. Tad dārzeņus un pārgrieztu uz pusēm citronu ievietojiet cepamajā traukā, atstājot vietu zivīm, un cepiet 200 grādu karstumā esošā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc 20 minūtēm kopā ar jūras zeltpleksti ievietojiet šķīvī, virsū uzlieciet sviesta gabaliņus un cepiet vēl 10 minūtes.
  5. 4. Pēc cepšanas pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedziet un baudiet!
Mencas fileja a la china style
(1)
Siļķe kažokā
(1)
Zivs sarkanā marinādē
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)