Kraukšķīgi aunazirņi, vārīti un cepti krāsnī

2023-05-22 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kraukšķīgi aunazirņi, vārīti un cepti krāsnī
Šoreiz vēlos dalīties ar jums ar krāsnī ceptu aunazirņu recepti, par kuru visi mani draugi jau ir dzirdējuši. Tā var būt brīnišķīga uzkoda pie auksta alus pintes, tikai veselīgāka, nekā esam pieraduši. Tā var būt arī fantastiska uzkoda, vienkārši skatoties filmu vai skatoties mīļāko seriālu. Izmēģiniet pagatavošanas metodi, kad aunazirņi vispirms tiek apvērsti un pēc tam apcepti. Garša ir perfekta, un tā nekad neliks vilties. Pārliecinieties paši! :)

Sastāvdaļas

    • aunazirņi (iemērciet tos uz nakti, lai uzbriest)
    • eļļa
    • sāls
    Garšvielas:
    • pētersīļi
    • kaltēti ķiploki
    • čili pipari
    • rozmarīns
    • baziliks
    • ķimenes
    • melno piparu graudiņi

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms uzvāra ūdenī pa nakti uzbriedušos aunazirņus un vāra apmēram 20 minūtes - vārīti tie būs diezgan mīksti, bet ne mīksti vai mīkstas masas.
  2. 2. Pēc tam noteciniet pagatavotos aunazirņus (jo, ja tie būs slapji, tie neizgatavosies, bet tikai kļūs mīksti) un pievienojiet tos cepšanas paplātei.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad bagātīgi aplej ar eļļu, pārkaisi ar sāli un garšvielām (piparus nedaudz, bet ne pētersīļus).
  5. 4. Visu kopā samaisiet un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30-40 minūtes, maisot vai kratot pannu. Kad aunazirņi būs izcepti, tie būs skaisti apbrūnējuši, ar kraukšķīgu ārpusi un mīkstu iekšpusi. (Mēs iesakām pēc 20 minūtēm sākt nobaudīt aunazirņus, lai pārliecinātos, ka tie joprojām ir gatavi).
Mutabal - baklažānu uzkoda
(1)
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)