Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka

2024-06-15 Receptes autors Solo mājai

Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka
Vai esat kādreiz domājuši par perfektu vasaras desertu? Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka ir tieši tas, kas nepieciešams! Šī kūka apvieno svaigu zemeņu saldumu ar rabarberu skābumu un krēmīgu krēmsieru, radot dievīgu garšu kombināciju, kas ir gan atsvaidzinoša, gan apmierinoša. Tā ir lieliska alternatīva tradicionālajām ceptajām kūkām, jo pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, un kūka ir gatava ievērojami ātrāk.

Kāpēc izvēlēties šo kūku?

Rabarberi ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Tie ir bagāti ar šķiedrvielām, K vitamīnu un antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā. Zemenes, savukārt, satur daudz C vitamīna un mangāna, kas ir svarīgi imūnsistēmas stiprināšanai un vielmaiņas uzlabošanai. Kopā šie augļi veido ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu desertu.

Sastāvdaļu alternatīvas:

Ja vēlaties eksperimentēt, varat izmantot dažādas sastāvdaļu alternatīvas. Piemēram, auzu cepumu vietā izmantojiet graudaugu cepumus vai bezglutēna cepumus. Krēmsieru var aizstāt ar maskarponi vai grieķu jogurtu, bet zemeņu vietā izmantojiet mellenes vai avenes. 

Sastāvdaļas

    • Auzu cepumi: 250 g
    • Kausēts sviests: 120 g
    • Želatīna plāksnes: 4 gab.
    • Krēmsiers: 600 g
    • Cukurs: 150 g
    • Vaniļas cukurs: 1 tējkarote
    • Rabarberi: 500 g
    • Kukurūzas ciete: 1 tējkarote
    • Citronu sula: 2 ēdamkarotes
    • Zemenes: 300 g

    Pagatavošana

  1. 1. Sasmalciniet cepumus smalkās drupačās ar blenderi. Sajauciet ar kausētu sviestu un izlīdziniet ietaukotas kūkas veidnes (26 cm diametrā) pamatnē. Novietojiet pamatni ledusskapī.
  2. 2. Ielieciet želatīna plāksnes lēzenā bļodā, pārlejiet ar aukstu ūdeni un ļaujiet tām uzbriest.
  3. Reklāma
  4. 3. Nomizojiet un sagrieziet rabarberus mazos gabaliņos, ievietojiet katliņā, pievienojiet cieti, 50 g cukura, šļuku ūdens un sautējiet, līdz rabarberi kļūst mīksti. Noliekiet malā atdzist.
  5. 4. Bļodā ievietojiet krēmsieru, pievienojiet citronu sulu, cukuru, vaniļas cukuru un putojiet, līdz masa kļūst gaisīga. Iemaisiet atdzesētos rabarberus.
  6. 5. Izņemiet uzbriedinātās želatīna plāksnes, nokratiet lieko ūdeni, karsējiet tās ūdens peldē, līdz izkūst. Pievienojiet izkausētajam želatīnam karoti krēmsiera masas un samaisiet, tad pievienojiet lielajai krēmsiera bļodai un kārtīgi iemaisiet.
  7. 6. Sagrieziet nomazgātas zemenes uz pusītēm vai mazākos gabaliņos un izkārtojiet kūkas veidnē virs cepumiem. Lejiet pa virsu krēmsiera masu un ievietojiet ledusskapī uz nakti.
  8. 7. Pasniedzot kūku, virsū var salikt zemenes, karamelizētus rabarberus un svaigas piparmētru lapiņas. Pasniedziet tikko izņemtu no ledusskapja, lai saglabātu kūkas formu.
  9. 8. Lai labi garšo! Šī kūka noteikti kļūs par jūsu vasaras favorītu, apvienojot izcilas garšas un veselīgas sastāvdaļas​.
Augļu tarte
(2)
Apgāztā biezpienkūka
(1)
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
(1)
Biskvīta kūka ar ķiršu un svaigā siera krēmu
(1)
Jogurta kūka ar mellenēm
(1)
Snickers kūka
(3)