Jāatzīst, ka katru gadu ar nepacietību gaidu rabarberu ražu, lai varētu no tiem pagatavot kaut ko garšīgu. Tradicionāli es cepu jaunu kūku pēc jaunas receptes, kā arī gatavoju
rabarberu kompotu un
rabarberu biezenis-džem.
Šī apgrieztā rabarberu kūka recepte man ienāca prātā negaidīti, kad ar kolēģi sākām runāt par rabarberiem. Viņa man pastāstīja, ka viņa gatavo ļoti garšīgu kūku ar rabarberiem un mandeļu miltiem. Un, protams, kā vienmēr, es palūdzu recepti.
Pēc tam, pārnākot mājās, es sapratu, ka man tiešām vajadzēja šo recepti pierakstīt, lai to izmēģinātu, jo es to jau biju sameklējusi internetā, bet kāpēc es to nebiju izcepusi agrāk, es nevaru atbildēt. Domāju, ka man vienkārši vajadzēja gaidīt šos labos ieteikumus. Un pēc tās cepšanas es tagad droši varu to jums ieteikt, jo tā ir patiešām garšīga.
Tāpēc es tiešām ļoti iesaku, iesaku un mudinu arī jūs pagatavot šo kūku ar rabarberiem un mandelēm. Jūs to nenožēlosiet, jo tā garšo patiešām fantastiski un iznāk ļoti labi.
Sastāvdaļu daudzumi ir norādīti 24 cm diametra cepšanas formai.