Apvērstā rabarberu kūka ar mandelēm

2023-05-22 Receptes autors Worldrecipes.lv

Apvērstā rabarberu kūka ar mandelēm
Jāatzīst, ka katru gadu ar nepacietību gaidu rabarberu ražu, lai varētu no tiem pagatavot kaut ko garšīgu. Tradicionāli es cepu jaunu kūku pēc jaunas receptes, kā arī gatavoju rabarberu kompotu un rabarberu biezenis-džem.

Šī apgrieztā rabarberu kūka recepte man ienāca prātā negaidīti, kad ar kolēģi sākām runāt par rabarberiem. Viņa man pastāstīja, ka viņa gatavo ļoti garšīgu kūku ar rabarberiem un mandeļu miltiem. Un, protams, kā vienmēr, es palūdzu recepti.

Pēc tam, pārnākot mājās, es sapratu, ka man tiešām vajadzēja šo recepti pierakstīt, lai to izmēģinātu, jo es to jau biju sameklējusi internetā, bet kāpēc es to nebiju izcepusi agrāk, es nevaru atbildēt. Domāju, ka man vienkārši vajadzēja gaidīt šos labos ieteikumus. Un pēc tās cepšanas es tagad droši varu to jums ieteikt, jo tā ir patiešām garšīga.

Tāpēc es tiešām ļoti iesaku, iesaku un mudinu arī jūs pagatavot šo kūku ar rabarberiem un mandelēm. Jūs to nenožēlosiet, jo tā garšo patiešām fantastiski un iznāk ļoti labi.

Sastāvdaļu daudzumi ir norādīti 24 cm diametra cepšanas formai.

Sastāvdaļas

    • Rabarberi: 500 grami
    • sviests: 50 grami
    • lobītas mandeles: 50 grami 
    • brūnais cukurs: 1 glāze
    • Olas: 4
    • Mandeļu milti: 1,5 glāzes
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • vaniļas esence: 1 tējkarote
    • sāls: šķipsniņa

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet rabarberus mazos gabaliņos.
  2. 2. Pāris minūtes grauzdējiet mandeles cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 160 grādiem pēc Celsija, un rupji sasmalciniet mandeles.
  3. Reklāma
  4. 3. Izklājiet cepamo paplāti ar cepamo papīru un uz tā izlieciet šķēlēs sagrieztu sviestu.
  5. 4. Ievietojiet ar sviestu izsmērēto cepamo kārbu uz īsu brīdi sakarsētā cepeškrāsnī, lai sviests izkustu.
  6. 5. Izkausētajam sviestam cepamajā veidnē pievienojiet sasmalcinātas mandeles un šķēlītēs sagrieztus rabarberus.
  7. 6. Apkaisiet ar 4 ēdamkarotēm brūnā cukura un samaisiet.
  8. 7. Tortes mīklas sagatavošana: Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.
  9. 8. Labi saputojiet olu dzeltenumus ar atlikušo brūno cukuru un vaniļas ekstraktu.
  10. 9. Pievienojiet mandeļu miltus un cepamo pulveri dzeltenumu maisījumam. Labi samaisa.
  11. 10. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputojiet līdz stingrām, stingrām putām. Ar karoti uzmanīgi iemaisa mīklā.
  12. 11. Pārlej sagatavoto mīklu uz rabarberiem cepšanas formā.
  13. 12. Kūku cep apmēram 30-40 minūtes 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
  14. 13. Atstājiet izcepto kūku uz brīdi atdzist.
  15. 14. Pārcel kūku uz šķīvja, apgriežot to tā, lai rabarberi būtu virsū.
  16. 15. Atstājiet kūku pilnībā atdzist (protams, ja jums ir pacietība), sagrieziet šķēlēs un baudiet!
Apvērstā rabarberu kūka ar mandelēm
Vegānu biskvīta kūka ar laima glazūru
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
(1)
Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru
(1)
Medus kūka ar saldo krējumu un skābo krējumu
(1)