Svaigā zemeņu siera kūka

2024-06-23 Receptes autors Zaigas stūrītis

Svaigā zemeņu siera kūka
Svaigā zemeņu siera kūka ir krāsaina un dzīvespriecīga kūka, kas ir ideāla izvēle vasaras desertam. Tā ir garda, svaiga un aromātiska, sniedzot baudījumu gan acīm, gan garšas kārpiņām. Šī kūka nav jācep, tādēļ tā ir lieliska izvēle tiem, kas meklē ātru un viegli pagatavojamu desertu. Kūkas galvenā sastāvdaļa ir zemenes, kas ir bagātas ar antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, tādējādi sniedzot dažādus veselības ieguvumus, piemēram, uzlabojot imūnsistēmu, sirds veselību un ādas izskatu.

Zemenes ir lielisks C vitamīna avots, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, kā arī veicina kolagēna veidošanos, kas ir būtisks ādai. Svaigais siers nodrošina augstu olbaltumvielu saturu, kas ir svarīgs muskuļu un audu atjaunošanai. Skābs krējums un želatīns piešķir kūkai krēmīgu un zīdainu tekstūru, kamēr cepumi un sviests veido kraukšķīgu pamatu.

Alternatīvas Sastāvdaļas

Ja vēlaties, varat eksperimentēt ar dažādām sastāvdaļu alternatīvām. Piemēram, svaigā siera vietā var izmantot grieķu jogurtu vai mascarpone. Skābā krējuma vietā var izmantot kefīru vai jogurtu. Cukuru var aizstāt ar medu vai agaves sīrupu, bet cepumus var aizvietot ar auzu pārslu biskvītiem vai riekstu maisījumu.

Kaloriju Saturs

Visa kūka satur aptuveni 3200 kalorijas. Viena porcija (no 12 porcijām) satur aptuveni 267 kalorijas.

Sastāvdaļas

    • Zemenes: 300 g (plus zemenes pamatnes nosegšanai)
    • Svaigais siers (Rasa, Filadelfija vai cits līdzīgs): 400 g
    • Skābs krējums: 300 g
    • Cukurs: 140 g
    • Želatīns: 20 g
    • Cepumi (pamatnei): 250 g
    • Sviests: 80 g
    • Kakao: 2 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Želatīna sagatavošana: Saskaņā ar ražotāja instrukciju uz iepakojuma, želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
  2. 2. Kūkas pamatnes pagatavošana: Cepumus sadrupina un sajauc ar kakao un kausētu sviestu.
  3. Reklāma
  4. 3. Masu rūpīgi samīca un izlīdzina kūkas formas pamatnē. Pamatnes nolīdzināšanai var izmantot ūdens glāzi kā stampiņu.
  5. 4. Kūkas pamatni liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  6. 5. Krēma sagatavošana: Zemenes sablenderē līdz viendabīgai masai.
  7. 6. Svaigo sieru, skābo krējumu un cukuru saputo ar mikseri, līdz masa kļūst gaisīga.
  8. 7. Pievieno sablenderētās zemenes un izmaisa.
  9. 8. Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno krēma masai, rūpīgi izmaisa.
  10. 9. Kūkas montāža: Kūkas pamatni nosedz ar veselām zemenēm un pārlej ar sagatavoto krēmu.
  11. 10. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām, lai tā sastingtu.
  12. 11. Pirms pasniegšanas kūku grezno ar svaigām ogām vai ar zemeņu makarūnu cepumiņiem.
  13. 12. Izbaudiet šo veselīgo un garšīgo desertu, kas sniegs gan baudu, gan veselības ieguvumus jūsu organismam!
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Biskvīta pīrāgs ar kondensēto pienu
(1)
Medus kūka ar saldo krējumu un skābo krējumu
(1)
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)