Zemeņu jogurta kūka ar selgas cepumiem

2024-06-15 Receptes autors Solo mājai

Zemeņu jogurta kūka ar selgas cepumiem
Zemeņu jogurta kūka ar Selgas cepumiem ir lieliska izvēle karstām vasaras dienām, kad gribas kaut ko atsvaidzinošu un garšīgu. Jogurts ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs – tas satur daudz olbaltumvielu, kalciju un probiotikas, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu. Zemenes, savukārt, ir bagātas ar C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu un palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā. Šī kūka ir ne tikai vienkārši pagatavojama, bet arī neprasa cepšanu, kas ir ideāli piemērots desertam, kad nav vēlmes vai iespēju izmantot cepeškrāsni.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Zemeņu vietā var izmantot citas ogas, piemēram, mellenes vai avenes.
- Biezpiena vietā var izmantot krēmveida sieru vai ricotta sieru, lai iegūtu krēmīgāku tekstūru.
- Selgas cepumu vietā var izmantot citus līdzīgus cepumus vai pat bezglutēna cepumus, ja ir vajadzība pēc bezglutēna varianta.
- Cukura vietā var izmantot medu vai agaves sīrupu veselīgākai versijai.

Sastāvdaļas

    • Zemeņu jogurts: 1 l
    • Svaigas zemenes: 250 g
    • Želatīns: 3 paciņas (3x20 g)
    • Biezpiens (9%): 2 paciņas
    • Selgas cepumi: 2 paciņas
    • Sviests: 1 paciņa
    • Cukurs: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
  2. 2. Biezpiens: 2 paciņas - izrīvē caur metāla sietiņu vai izlaiž caur gaļas mašīnu.
  3. Reklāma
  4. 3. Želatīns: 2 paciņas - aplej ar 100 g silta ūdens. Atsevišķā traukā trešo paciņu želatīna aplej ar tādu pašu daudzumu silta ūdens.
  5. 4. Selgas cepumi: 2 paciņas - sasmalcina (pulverī) un sajauc ar izkausētu sviestu.
  6. 5. Cepumu masa: veidnē sapresē.
  7. 6. Zemenes: 125 g - smalki sagriež.
  8. 7. Biezpiens: 2 paciņas - sajauc ar sasmalcinātām zemenēm, jogurtu, želatīnu (2 paciņas) un cukuru pēc garšas.
  9. 8. Jogurta masa: ielej veidnē un liek ledusskapī, līdz nedaudz sacietē.
  10. 9. Pārējās zemenes: 125 g - sagriež ripiņās, saliek kūkas virspusē un pārlej ar želatīnu (1 paciņa). Kūku liek atpakaļ ledusskapī līdz rītdienai.
  11. 10. Kūka: ar smalku nazīti apgriež apkārt formai un to atver.
  12. 11. Lai labi garšo!
  13. 12. Šī kūka ir ideāla izvēle, lai baudītu svaigu, vieglu desertu, kas ir arī uzturvielām bagāts un veselīgs. Zemeņu jogurta kūka ir ne tikai garšīga, bet arī viegli pagatavojama, padarot to par lielisku izvēli gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam.
Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu
(1)
Augļu tarte
(2)
Zitinjas Napoleona kūka
(1)
Mandeļu kūka
(2)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)