Persiku saldējums ar karameļu mērci

2024-10-05 Receptes autors veronika_levsa

Persiku saldējums ar karameļu mērci
"Persiku saldējums ar karameļu mērci" ir atsvaidzinoša un salda deserta izvēle, kas apvieno krēmīgumu ar dabīgo persiku svaigumu un saldeno karameļu mērci. Persiki ir bagāti ar vitamīniem, īpaši C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, un šķiedrvielām, kas palīdz uzlabot gremošanu. Tas padara šo desertu ne tikai garšīgu, bet arī uzturvielām bagātu izvēli. Saldējuma pamatā esošais saldais krējums piešķir īpaši krēmīgu konsistenci, bet, ja vēlaties, varat izvēlēties dažādas alternatīvas, piemēram, vegāniskos piena produktus.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Vegāniskais saldais krējums vai kokosriekstu krēms vietā saldajam krējumam.
  • Persiku vietā varat izmantot mango vai aprikožu biezeni.
  • Ja nevēlaties izmantot kondensēto pienu, varat izmantot saldo mandeļu pienu vai augu izcelsmes piena alternatīvas ar līdzīgu saldumu.

Receptes padomi:

  • Lai saldējums būtu īpaši krēmīgs, svarīgi to dažas reizes pārmaisīt pirmo stundu laikā, kamēr tas sasalst, lai nepieļautu ledus kristālu veidošanos.
  • Lai karameļu mērce nebūtu pārāk bieza, var pievienot dažus pilienus ūdens vai saldo krējumu pirms pasniegšanas.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Šis deserts ir lielisks C vitamīna avots, kas palīdz stiprināt imunitāti, un šķiedrvielu avots, kas veicina gremošanu. Tomēr augstais cukura saturs gan no persikiem, gan kondensētā piena padara šo desertu par baudījumu, kuru ieteicams lietot mērenībā.

Kalorijas:

  • Kopā: aptuveni 1600 kcal 
  • Vienā porcijā: aptuveni 400 kcal 

Sastāvdaļas

    • Saldais krējums 33%: 600 ml
    • Konservēti persiki (blenderēti): 300 ml
    • Kondensētais piens: 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Ņem saldo krējumu un ar mikseri to puto, līdz masa kļūst gandrīz stingra.
  2. 2. Pievieno kondensēto pienu un turpini putot vēl dažas sekundes, lai viss vienmērīgi sajauktos.
  3. Reklāma
  4. 3. Persiku biezeni pievieno saldējuma masai un rūpīgi samaisa ar karoti, līdz iegūta vienmērīga konsistence.
  5. 4. Sagatavoto masu liek traukā un ievieto saldētavā vismaz uz 4–6 stundām, līdz saldējums pilnībā sasalis.
  6. 5. Kopsavilkums: Šī "Persiku saldējums ar karameļu mērci" ir ideāls deserts vasaras vakariem vai īpašiem notikumiem. Tas apvieno krēmīgumu un augļu svaigumu, piedāvājot gan uzturvielas, gan gardu garšas pieredzi.
Persiku saldējums ar karameļu mērci
Persiku saldējums ar karameļu mērci
Persiku saldējums ar karameļu mērci
Recepto autorius veronika_levsa
Rabarberu krēms
(1)
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Bulciņas ar rozīnēm un riekstiem
(1)
Mājas zefīrs šokolādē
(1)