Crème caramel - vaniļas deserts ar karameli

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Crème caramel - vaniļas deserts ar karameli
Karameļu krēms ir viens no tiem desertiem, ko es jau sen gribēju nobaudīt, bet tā arī neizmēģināju. Un tagad beidzot pienāca diena, kad es to izmēģināju. Varu teikt, ka šis vaniļas karameļu deserts ir fantastisks! Tagad es nožēloju, ka nesagatavoju to agrāk. Un tas patika ne tikai man, bet arī visai manai ģimenei. Mēs vienbalsīgi nolēmām, ka gatavosim to vairāk nekā vienu reizi. Tāpēc negaidiet un sāciet to gatavot paši. Esmu pārliecināta, ka šis brīnišķīgais deserts nonāks arī jūsu iecienītāko desertu sarakstā. 

Sastāvdaļas

    Karamelei:
    • Baltais cukurs: 0,5 tases (100 gramu)
    • Ūdens: 2 ēdamkarotes (30 mililitri)
    Krēmam:
    • olas: 3 olas: 3
    • Piens: 2 glāzes (500 mililitri)
    • cukurs: ceturtdaļa glāzes (50 grami)
    • vaniļas ekstrakts: 1 tējkarote

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. 2. Karameles pagatavošana: Nelielā katliņā pievieno cukuru un ūdeni. Uzkarsē uz vidējas uguns, laiku pa laikam ar rokturi maisot, līdz cukurs ir izšķīdis un izveidojies tumši zeltains sīrups.
  3. Reklāma
  4. 3. Noņemiet no karstuma un sadaliet maisījumu nelielos cepamajos traukos (apmēram 12 cm diametrā) (vislabāk ramekinos).
  5. 4. Krēma pagatavošana: Saputojiet olas bļodā.
  6. 5. Ielejiet pienu nelielā katliņā. Pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Uzkarsē uz vidējas uguns, līdz sāk veidoties pirmie mazie piena burbulīši.
  7. 6. Noņemiet no karstuma.
  8. 7. Lēnām ielejiet trešdaļu karstā piena olās, maisot ar putukrāsni, lai olas nesadegtu.
  9. 8. Pēc tam nekavējoties lēnām ielej olu un piena maisījumu karstajā pienā, kas palicis katliņā, maisot ar putukrāsnīti.
  10. 9. Ielieciet sagatavoto krēmu cepamajos traukos uz karameles.
  11. 10. Ielieciet cepamos traukus dziļā, lielā cepamajā traukā un pielejiet tik daudz ūdens, lai tas līdz pusei nosegtu cepamos traukus.
  12. 11. Ielieciet cepeškrāsnī un cepiet apmēram 30-40 minūtes, līdz krēms ir gatavs. Kad cepamie trauki tiek pārcelti, krēma virsmai joprojām jābūt nedaudz viļņainai.
  13. 12. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam pārvietojiet uz ledusskapi.
  14. 13. Pirms pasniegšanas ar asu nazi uzmanīgi apgrieziet malas un nolieciet uz šķīvja.
  15. 14. Pasniedziet desertu atsevišķi, ar ogām vai ar putukrējumu. Izbaudiet!


Svaigu zemeņu panna cotta
(1)
Rabarberu krēms
(1)
Rabarberu sambuks
(1)
Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte
(1)
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)