Rabarberu biezenis - ievārījums ar čia sēklām

2023-05-22 Receptes autors Worldrecipes.lv

Rabarberu biezenis - ievārījums ar čia sēklām
Esmu liela čia sēklu jeb spāņu salvijas sēklu cienītāja, bet man šis nosaukums ir pārāk garš, tāpēc sauksim tās vienkārši čia. Tagad visi runā par šīm sēklām, un visi par tām jau zina. Un, ja nezināt, lūdzu, iepazīstieties - tās ir ļoti labas sēklas, daudz uzturvērtīgākas par lielāko daļu augļu, dārzeņu, sēklu un graudaugu, un īpaši bagātas ar kalciju un omega-3 vielām. Tās ir veselīgi ēst, bet man tās arī ļoti garšo, un no tām var pagatavot visdažādākās interesantas lietas. Šodien jūs varat izmantot čia sēklas, lai pagatavotu šo atsvaidzinošo rabarberu biezeni, kas ir ne tikai bagātināts ar čia sēklu uzturvielām, bet arī pilnīgi bez cukura. Saldinātājam es izmantoju medu, bet jūs varat izmantot arī agaves sīrupu vai jebkuru citu saldinātāju, kas jums patīk.

Sastāvdaļas

    • Rabarberu kāti: 0,5 kg.
    • Medus: 4 ēdamkarotes
    • čia sēklas: 2 ēdamkarotes.

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms nomizojiet rabarberus un sagrieziet tos mazos gabaliņos.
  2. 2. Nelielā katliņā sajauciet rabarberus un medu.
  3. Reklāma
  4. 3. Vāra, līdz rabarberu gabaliņi ir gandrīz pārklāti ar šķidrumu.
  5. 4. Pievienojiet čia sēklas un vāriet, līdz rabarberu gabaliņi ir pilnībā sadalījušies.
  6. 5. Mēs šo biezeni baudām brokastīs uz biezpiena vai uz rīsiem vai putras. Tas uzglabājas ledusskapī apmēram nedēļu, ja to iepriekš neapēdat.
Svaigu zemeņu panna cotta
(1)
Rabarberu sambuks
(1)
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)
Rabarberu krēms
(1)