Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru

2022-09-30 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Labs vakars!

Vakar svinējām Milēdijai vārda dienu un tā kā Milēdijai ļoti garšo kabači, rīkojām kabaču pasākumu. Galvenajā lomā, Milēdija un pildītais kabacis.

Ar kabačiem ir tā, ka man pašai garšo pildīts kabacis, manam cienītajam nē. Vispār jau man pienākas medaļa, jo viņš pirms kopdzīves ar mani, kabaci vispār neēda. Tagad ēd, ja tas ir kopā ar citiem produktiem, piemēram, kā lečos, sacepumos utt. Par pildīto kabaci man tādas svētas pārliecības par to, ka ēdīs, nebija. Tāpēc neriskēju savā mājā to gatavot. Tā nu līdz šim brīdim biju veiksmīgi izvairījusies no kabaču pildīšanas, līdz manā mājā ienācās trīs paprāvi kabači. Vienu, mazāko no visiem, es sacepu un ar atvasēm noēdām. Bet vēl divi palika. Ko darīt? Gribot negribos jāķeras pie pildīšanas. Dievs ar viņu, ēd gaļu, kabaci atdod man. Tā es ar cienīto vienojos. Taču te atkal problēma. Mana cepeškrāsns par mazu, lai vienā reizē šo kabaci tā skaisti nonīdētu! Bet, tāpēc jau man ir draugi, kuriem ir normāla izmēra cepeškrāsns, kuri paši ir gana viesmīlīgi un neliedz palīdzību grūtā brīdi. Pie tam, Milēdijas vārda diena bija pamatīgs iemesls, lai savāktos un Āgenskalna apartamentos pagatavot šo gardumu. Sanāca ļoti labs!

Sastāvdaļas

    • 1 paliels kabacis
    • 500gr liellopu maltās gaļas
    • 200gr siers
    • 5-7 nelieli tomāti
    • 3 ķiploku daivas
    • 1 paliels sīpols
    • 1/2 paciņa vārītu rīsu
    • garšvielas
    • nedaudz eļļa

    Pagatavošana

  1. 1. Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Sākumā, ja nav vārītu rīsu, tad tos uzvāra. Man jau palaimējās tikt pie gataviem, uzvārītiem, rīsiem. Pildīšanai der jebkura maltā gaļa un klāt var likt ko vien sirds kāro.
  2. 2. Bļodā liek gaļu, tad pievieno sagrieztus tomātus, atstājos 2 tomātus vēlākam, sakapātus sīpolus un ķiplokus. Novārītos rīsus, bagātīgi apkaisa ar garšvielām, man bija 5 piparu maisījums un persilāde, un visu samīca viendabīgā masā.
  3. Reklāma
  4. 3. Ņem kabaci un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar zupas karotes palīdzību atbrīvojas no sēklām. Izveidojas smuka iedobīte. Kabaci pārkaisām ar sāli. Pēc tam liekam pildījumu iekšā.
  5. 4. Liekam karstumizturīgā traukā iekšā, nedaudz pārslakām ar eļļu un sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavu. Tā kā tā nebija mana cepeškrāsns tad tas cepšanas process nedaudz ievilkās. Bet kopumā kādos 200 grādos 30 minūtēs vajadzētu būt kārtībā. Gatavību pārbauda ar dakšu iedurot kabacī. Tam jābūt mīsktam. Apmēram 5 minūtes pirms cepšanas beigām kabacim pa virsu saliek atlikušo sagrieztas tomātu šķēlītes un bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis. Viss. Servē galdā.
  6. 5. Lūk, vienkārši bet gardi. Vismaz tie kas ēda, apēda vairāk nekā vienu porciju. Laikam bija ēdams. Lai labi garšo!
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Pildītie kabači ar rīsiem, malto gaļu un sieru
Načo plate ar malta liellopa gaļa, kukurūza un siers
(1)
Buljona pīrādziņi ar gaļu
(2)
Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
(1)
Pelmeņi ar gaļu
(1)
Kotletes kotletītes
(1)
Pankūkas ar gaļu
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Lazanja ar malto gaļu
(1)