Tomātu sulā marinēti kabači

2022-09-18 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tomātu sulā marinēti kabači
Jums nav gadījies tā, ka par kādu foršu un gardu recepti uzzināt pārāk vēlu?! Man tā ir gadījies! Tiesa, šoreiz nebūs tā reize, bet vēl nedaudz vēlāk un es varētu rīt siekalas un stūrītī klusiņām raudāt...kāpēc, kāpēc par vēlu tu nāc!

Manas salmu atraitnes dienas beigušās. Esmu to godam izturējusi un lepojos ar sevi. Vīriet's nu ir pie vietas, tas ir pie manis, un dienas atkal rit ierastajā ritmā.

Tā nu sestdien, baudot pēdējo atraitnības dienu braucu viesos pie māsas. Es, visas trīs atvases un mikriņš. Kā turp, tā atpakaļ. Nekādu problēmu, pat ja divi bērni no trim, pa ceļam aizmieg. Taču ne jau par to šis stāsts. Stāsts par to, ka es nežēlīgi pārēdos, pārsmējos un vispār ļoti lai pavadīju laiku, ļoti labā kompānijā. Un kā viens no uz galda esošajiem gardumiem, bija šis brīnums. Marinēti kabači tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija. Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Šodien, akurāt, bija šī diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • ~1.5kg lielu kabaci
    • 1kg tomātu
    • 3-4 palielus sīpolus
    • 1ēd.k. sāls
    • 3-4ēd.k. cukurs
    • 5-6ēd.k. 9%etiķa
    • eļļa cepšanai

    Recipe Directions

  1. 1. Sākumā nomizo un no sēklām attīra kabaci. Sagriež ripiņās un pēc tam, ja vēlas, pusripiņās. Tāpat pusripiņās sagriež sīpolus.
  2. 2. Pēc tam, uzkarsē pannu ar nedaudz ielietu eļļu un viegli apcep kabačus no abām pusēm. Sīpolus apcep līdz sāk kļūt caurspīdīgi.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam noblanšē tomātus, lai gatavotu marinādi. Noblanšētiem novelk mizu un sablenderē. Masu lej katlā un liek vārīties.
  5. 4. Kad masa uzvārījusies, pievienojam 1ēdamkaroti sāls, 3-4 ēdamkarotes cukura un 5-6 ēdamkarotes etiķa. Visu vēlreiz uzvāra un ņem nost no uguns. Tikmēr uzliek katlu ar ūdeni priekš pasterizēšanas.
  6. 5. Kabačus ar sīpoliem kārtojam iepriekš izkarsētās burkās(es tās vienkārši izskaloju ar verdošu ūdeni) pamīšus aplejot ar karsto marinādi. Kārto līdz burka pilna.
  7. 6. Sapildītās burkas liek katlā, pasterizē kādas 5-7minūtes, kārtīgi aizskrūvē un ļauj atdzist. Pēc tam uzglabā vēsumā.
  8. 7. Nu lūk! Kabači gatavi. Tos, kurus es ēdu, nebija zaudējuši savu kraukšķīgumu. Ceru, ka man būs sanākuši tādi paši!
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Tomātu sulā marinēti kabači
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
(3)
Dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Marinēti gurķi
(1)
Mazsālīti gurķi
(1)
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Kabaču lečo ziemai
(2)