Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem

2022-09-13 Receptes autors Worldrecipes.lv

Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Atkal elle uz zemes virsu atnākusi. Karstums baiss un slinkums tāds pats. Tagad tik gulēt pavēnī un neko nedarīt. Taču, kas tev to ļaus?

No gurķu marinēšanas bija palikusi pāri marināde. Žēl ārā liet, jāizmanto savādāk. Tad nu sanāca veikalā iepirkt mazo cherry tomātiņus, kur šodien beidzot iemarinēju. Sanāca divas smuks Spilvas tomātu mērce burciņas. Būs uzkoda pod vodočkai.

Sastāvdaļas

    • cherry tomātiņus(der jebkuri citi)
    • sīpols
    • ķiploks
    • melnie pipari
    • smaržīgie pipari
    • kaltēti zaļumi(dilles, puravs utt.)
    • lauru lapas
    • garšvielas konservēšanai
    marinādei
    • 1l ūdens
    • 1gl cukura
    • 1gl etiķa 9%
    • 2 ēd.k. sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Daudzumi atkal no paša brīvās gribas. Tākā man tā marināde bija palikusi pāri, tad tomātus nepirku daudz. Pagājušo gadu uz šo marinādes daudzumu ņēmu kādu 1/2kg tomātus vai pat nedaudz vairāk. Ja marināde jāgatavo no sākum, tad ielej katliņā 1l ūdeni, pievieno 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes sāls un 1 glāzi 9% etiķa. To visu uzvāra.
  2. 2. Kamēr vārās marināde, sagatvo burkas un tomātus. Burkas izkarsē, tomātus noskalo.
  3. Reklāma
  4. 3. Sakot, lai tomāti neieplaisātu, tajos vajag iedurt ar zobubakstāmo caurumiņu.
  5. 4. Kad tas viss izdarīts. Nomizo sīpolu un sagriež ripiņās, tāpat notīra ķiploku un sagriež šķēlītēs. Cik daudz, nu tas pēc ieskatiem. Es ņēmu 1 vidēji lielu sīpolu un 2 nelielas ķiploku daiviņas.
  6. 5. Pēc tam atliek sapildīt burkas. Sākumā ieliku dažas sīpolu un ķiploku šķēles, piebēru pa pārītim smaržīgo un parasto piparu. Kādu pustējkaroti kaltētos zaļumus un garšvielas konservēšanai. Pa pārītim lauru lapu. Liku tomātiņus virsū, pavidam iemetot kādu sīpolripu un virspusē atkal sīpoli-ķiploki kāds zaļums.
  7. 6. Kad marināde uzvārījusies, lejam virsū tomātiņiem, vāku skrūvējam cieši jo cieši un liekam ar vākiem uz leju, dzesēties. Kad burkas atdzisušas, apgriežam otrādi un liekam ledusskapī glabāšanai. Pagājušo gadu burkas ledusskapī uzglabājās līdz pat pavasarim, līdz beidzot noēdām.
  8. 7. Tagad tik kandža jātecina, uzkodas ta sarūpētas. Joks protams! Lai labi garšo!
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
Mazsālīti gurķi
(1)
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Zitinjas gulaškrēms jebšu paprikas pasta
(1)
Kabaču lečo ziemai
(2)
Marinēti gurķi
(1)