Mazsālīti gurķi

2022-09-04 Receptes autors Worldrecipes.eu

Mazsālīti gurķi
Tā, tas vella kartupelis ir pamatīgi izrāvies uz priekšu. Ja pareizi saskaitīju, tad 4:6 kartupelis patreiz uzvar. Taču es cilvēks ar vāju raksturu. Nevaru ēst kartupeli katru dienu, gribās gan makaronus gan kādu zupiņu. Un rubrikā nepublicēšu kā uzvārīt kartupeļus. Nē, nē, tā nedrīkst. Jāpiedomā kā gatavot, ko gatavot, taču dienas rit un kartupelis pārliecinoši izvirzās vadībā. Arī šoreiz.

Sestdien klīdu pa piemājas tirgu un mani uzrunāja mazie pavasara gurķīši. Tādi mazi, kraukšķīgi...mmm. Pilna mute siekalām, kad iedomājos par mazsālītiem gurķīšiem. Un atkal, secinājums, ka bērnībā es mazsālītos gurķus ciest nevarēju. Negaršoja. Bet tagad, garšo un kā vēl garšo.

Šo recepti pārmantoju no mammas, tad nu iepazīstinu arī jūs ar to! Ar recepti, nevis mammu. Joks!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1 kg svaigos gurķus
    • dilles ar visiem kātiem
    • 4-5 ķiploku daivas
    • 1-1.5ēd.k. sāli
    • 1/2 ēd.k. cukura
    • 1l auksta ūdens

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad sagatavojam burkas, kurās glikt gurķus.
  2. 2. Pēc tam sagriežam dilles, kātus atstājam palielos gabalos. Notīram un sagriežam ķiplokus.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad nu ķeramies pie gruķiem. Kārtīgi tos nomazgājam un nogriežam abus galiņus nost.
  5. 4. Kad nu viss sagatavots var sākt krāmēt burkās. Es apakŗā nedaudz ieberu sagrieztās dilles. Izrēķinu vienādās daļās uz visām burkām. Un krāmēju iekšā gurķus. Kad tas izdarīts, brīvajās spraugās starp gurķiem lieku diļļu kātus un sagrieztos ķiplokus, kurus esmu atkal brālīgi sadalījusi uz burku skaitu,
  6. 5. Kad tas izdarīts, jāgatavo sāls marināde. Ieberu bļodā 1 ēdamkaroti, ar kaudzi, sāli un pusēdamkaroti cukura. Pieleju nedaudz(100ml) karsta ūdens un samaisu līdz izkūst sāls ar cukuru. Pēc tam pievienoju atlikušo ūdens daudzmu(900ml), tikai aukstu. Samaisu un leju virsū gurķiem.
  7. 6. Vāks virsū un noturu vienu diennakti istabas temperatūrā. Pēc tam pārvietoju uz ledusskapi un tur vēl vienu diennakti noturu, tos neaiztiekto. Nu lūk, pēc divām diennaktīm jau var sākt našķēties.
  8. 7. Sākumā gurķis ir ļoti mazsālīts, bet kraukšķīgs pēc vella. Ar katru noturēto dienu, gurķis paliek aizvien sāļāks un sāļāks. Taču man ļoti garšo tas pirmais, vieglais sāļums ar izteikto kraukšķīgumu. Ja grib, lai gurķi ātrāk ievelkas, var pievienot kādu tējakroti etiķa. Taču esmu iztikusi bez. Un jo vairāk diļļu, jo gardāk. Lai labi garšo!
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Mazsālīti gurķi
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
(3)
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Kabaču lečo ziemai
(2)
Zitinjas gulaškrēms jebšu paprikas pasta
(1)
Marinētas bietes ziemai
(1)
Marinēti gurķi
(1)
Marinēti gurķīši ar kurkumu
(2)