Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai

2022-09-15 Receptes autors Worldrecipes.eu

Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Es jau teicu, ka dievinu draugus, kas neaizmirst par labiem cilvēkiem, kā es, un piedāvā savus lauku labumus. Es neatsakos. Ja to visu var pārstrādāt ziemas krājumos. Tā nu man ienācās paprāvs maišelis ar sviesta pupiņām. Atkal. Šoreiz svars vilka uz visiem 2kg., ja nemaldos. Tādu daudzumu nav iespējams uzreiz noēst. Tapēc doma bija skaidra - jāuztaisa lečo variants ziemai.

Nesen es biju gatavojusi lečo pusdienās un atzinu par labu esam. Tad nu šoreiz tikai iztiku bez desas, to vajadzības gadījumā pievienošu ēdienreizē.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • sviesta pupiņas
    • saldos piparus
    • burkānus
    • kabačus
    • sīpolus
    • tomātus
    • ķiplokus
    • aso piparu
    • sāls
    • cukurs
    • eļļa
    • tomātu mērce

    Recipe Directions

  1. 1. Ceru, ka neko nepiemirsu! Ar daudzumiem jau atkal katram individuāli. Jāskatās, cik daudz ir attiecīgā sastāvdaļa. Tā kā man bija paprāvs kvantums ar sviesta pupiņām.
  2. 2. Pieņemu, ka bija kādi 2kg. Tad nu visu pārējo pievienoju šādā daudzumā - 1kg. saldo piparu, 1,5kg. tomātu, 1,5kg. kabaču, 1/2kg. burkānu. Uz to visu, pievienoju 5-6mazus sīpolus, 4-5ķiploku daivas un pusi asā pipara. Kā arī kādu 1.2glāzi eļļas un 4 ēdamkarotes tomātu mērces. Cukurs, sāls apmēram 2 ēd.k. no katra.
  3. Reklāma
  4. 3. Viss sākas ar tīrīšanu un griešanu. Nomazgā un sagriež sveista pupiņas.
  5. 4. Notīra un sarīvē burkānus.
  6. 5. Saldos piparus iztīra no sēklām un sagriež gabaliņos
  7. 6. Sagriež kabačus. Ja miza plāna, tad sagriež ar visu mizu.
  8. 7. Un visbeidzot, sagriež tomātus.
  9. 8. Protams, nevar aizmirst par sīpoliem, aso piparu un ķiplokiem. Tos ar, notīra un sagriež.
  10. 9. Tad nu atliek sautēšanas vaina. Apmēram pusglāzi eļļas ielej katlā un uzkarsē.
  11. 10. Un tad ber visus dārzeņus katlā iekšā.
  12. 11. Lūk, sanāk ar kaudzīti! Es pagaidīju kamēr kaudzīte nedaudz sakīrtas un tad pievienoju sīpolus, ķiplokus un aso piparu, un visu samaisīju.
  13. 12. Vāks virsū, maza uguns apakšā un ļaujam sautēties minūtes 45. Ik pa laikam apmaisot. Pēc 45.minūtēm, pievieno sāli un cukuru. Tas vairāk pēc garšas. Es pievienoju 2 ēd.k. sāli un cukuru. Samaisa un āluj sautēties vēl minūtes 20.
  14. 13. Pēc 20 minūtēm, pievieno apmēram 4 ēdamkarotes tomātu mērces, samaisa, pakarsē vēl kādas 5 minūtes un tad pilda burkās. Skrūvē vāku ciet un ļauj atdzist. Pēc tam ievieto ledusskapī vai pagrabā.
  15. 14. Lūk, nu tik jāgaida ziema! Lai labi garšo!
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Pikantais sviestu pupiņu lečo ziemai
Marinēti tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem
(3)
Marinēti gurķīši ar kurkumu
(2)
Dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Zitinjas gulaškrēms jebšu paprikas pasta
(1)
Marinētas bietes ziemai
(1)