Uzturvielām bagāti kabaču plācenīši ar sieru un auzu miltiem

2024-10-10 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Uzturvielām bagāti kabaču plācenīši ar sieru un auzu miltiem
Kabaču sezona ir ideāls laiks, lai izmantotu šo daudzpusīgo dārzeni savā ēdienkartē. Kabači ir ne tikai viegli pagatavojami, bet arī bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Tie satur C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, kā arī kāliju, kas palīdz uzturēt sirds veselību. Šis kabaču plācenīšu recepte ir viegli pagatavojama, tai ir maz kaloriju, un tā ir lieliska iespēja baudīt kabaču priekšrocības, vienlaikus nodrošinot organismam nepieciešamās uzturvielas.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Auzu milti var tikt aizstāti ar pilngraudu miltiem, ja vēlaties iegūt vairāk šķiedrvielu un bagātīgāku tekstūru.
  • Siers: varat izmantot fetas sieru vai kazas sieru, lai iegūtu nedaudz pikantāku garšu.
  • Zaļumi: papildu garšai pievienojiet koriandru vai baziliku.

Receptes padomi

  • Lai kabači neizdala pārāk daudz šķidruma, pirms sajaukšanas tos var viegli nospiest, izmantojot dvieli.
  • Ja vēlaties kraukšķīgākus plācenīšus, varat tos apcept pannā uz vidējas uguns ar nedaudz eļļas.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis ēdiens ir lielisks šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots, kas var veicināt gremošanas veselību un palīdzēt uzturēt līdzsvarotu uzturu. Tomēr, ja jums ir augsts holesterīna līmenis, iespējams, vēlēsities izvēlēties sieru ar zemu tauku saturu.

Kalorijas

  • Kopā: aptuveni 600 kcal
  • Vienā porcijā: aptuveni 150 kcal

Sastāvdaļas

    • Kabacis: 350 gr
    • Olas: 2 gab
    • Siers: 100 gr
    • Auzu milti: 40 gr
    • Cepamais pulveris: 5 gr
    • Zaļumi (dilles, pētersīļi): pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Rīvē kabačus un sieru uz rupjās rīves.
  2. 2. Pievieno olas, auzu miltus un cepamo pulveri, tad pievieno sakapātus zaļumus, sāli un piparus.
  3. Reklāma
  4. 3. Visu labi samaisa, lai iegūtu viendabīgu masu.
  5. 4. Izklāj cepamo papīru uz cepamās plātnes un ar karoti veido plācenīšus.
  6. 5. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes vai līdz plācenīši ir zeltaini brūni.
  7. 6. Kopsavilkums: Šie kabaču plācenīši ar sieru ir viegli un garšīgi, pilni ar uzturvielām un piemēroti kā uzkoda vai viegla maltīte. Tos var pasniegt ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, lai iegūtu pilnvērtīgāku ēdienu. Ideāls veids, kā iekļaut kabačus savā uzturā un baudīt sezonas garšas!
Uzturvielām bagāti kabaču plācenīši ar sieru un auzu miltiem
Recepto autorius jauna_tu
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Rauga pankūkas
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)
Plānās pankūkas
(1)