Biezpiena plācenīši ar žāvētām aprikozēm 🤩

2024-10-20 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Biezpiena plācenīši ar žāvētām aprikozēm 🤩
Biezpiena plācenīši ir iecienīts brokastu ēdiens Latvijā, kas bagātīgi satur olbaltumvielas un kalciju, īpaši svarīgi, lai uzturētu stiprus kaulus un muskuļu darbību. Biezpiens ir ne tikai labs olbaltumvielu avots, bet arī satur būtiskas minerālvielas, piemēram, fosforu un magniju. Pievienotās žāvētās aprikozes bagātina ēdienu ar dabīgajiem cukuriem, šķiedrvielām un kāliju, palīdzot uzturēt veselīgu gremošanu un sirds darbību.

Alternatīvas sastāvdaļas

Šajā receptē var izmantot arī citus žāvētus augļus, piemēram, plūmes vai rozīnes, kas piešķirs plācenīšiem atšķirīgu garšu un tekstūru. Ja vēlaties samazināt kaloriju daudzumu, varat izmantot biezpienu ar mazāku tauku saturu vai pat aizvietot daļu miltu ar pilngraudu auzu pārslām, kas paaugstinās šķiedrvielu saturu.

Receptes padomi

Lai biezpiena plācenīši būtu vieglāki un mazāk taukaini, cepiet tos cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 15-20 minūtes, nevis pannā eļļā. Cepot krāsnī, plācenīši uzsūc mazāk tauku un ir gaisīgāki.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī recepte ir sabalansēts ēdiens ar augstu olbaltumvielu saturu, kas veicina ilgstošu sāta sajūtu, padarot to piemērotu gan brokastīm, gan vieglām vakariņām. Žāvētās aprikozes nodrošina antioksidantus un minerālvielas, kas stiprina imūnsistēmu. Tomēr, ja meklējat zemu kaloriju iespēju, varat samazināt rīsu miltu daudzumu un izmantot klijas vai pilngraudu miltus.

Kalorijas

  • Kopā: 500 kcal
  • Porcijā: 250 kcal 

Sastāvdaļas

    • Biezpiens: 180 g
    • Ola: 1 gab.
    • Rīsu milti: 3 ēdamkarotes
    • Žāvētās aprikozes: 4 gab.
    • Vanilīns: šķipsna
    • Saldinātājs: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Aprikozes sagatavošana: Žāvētās aprikozes aplej ar verdošu ūdeni un ļauj iemērcēties 5 minūtes.
  2. 2. Pēc tam nosusina un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīklas pagatavošana: Biezpienu liec bļodā un sajauc ar olu, rīsu miltiem, vanilīnu un saldinātāju pēc izvēles. Pievieno sagrieztās aprikozes un visu rūpīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  5. 4. Veidošana: No sagatavotās mīklas izveido nelielus plācenīšus.
  6. 5. Cepšana: Cep tos uz vidējas uguns sakarsētā pannā, izmantojot nelielu daudzumu eļļas, apmēram 3-5 minūtes katrā pusē līdz zeltaini brūni.
  7. 6. Pasniegšana: Pasniedz ar grieķu jogurtu un svaigām ogām, lai ēdiens būtu pilnvērtīgs un svaigs.
  8. 7. Kopsavilkums: Biezpiena plācenīši ar žāvētām aprikozēm ir izcils olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, lielisks brokastu vai uzkodu risinājums. Šajā receptē izmantotās sastāvdaļas veicina labu gremošanu un stipru muskuļu darbību, bet viegli pievienojamās sastāvdaļas, piemēram, pilngraudu milti, padarīs ēdienu vēl veselīgāku.
  9. 8. Lai labi garšo!
Biezpiena plācenīši ar žāvētām aprikozēm 🤩
Biezpiena plācenīši ar žāvētām aprikozēm 🤩
Recepto autorius jauna_tu
Pankūkas ar gaļu
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)
Rūgušpiena pankūkas
(1)