Saldi un viegli cukini pankūku prieki ar banāniem un avenēm

2024-10-23 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Saldi un viegli cukini pankūku prieki ar banāniem un avenēm
Cukini pankūkas ir viegla, veselīga un garšīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Cukini ir ne tikai lielisks šķiedrvielu avots, bet arī bagāts ar vitamīniem A, C un K, kas veicina ādas veselību un stiprina imūnsistēmu. Šī recepte piedāvā saldu versiju ar banāniem un avenēm, kas piešķir pankūkām svaigu, augļu garšu.

Cukini pankūku priekšrocības ir ne tikai to maiga tekstūra, bet arī to zemais kaloriju daudzums. Tie ir piemēroti gan vieglām brokastīm, gan kā desertam pēc pusdienām, turklāt pankūkas ir lielisks veids, kā iekļaut vairāk dārzeņu ikdienas uzturā.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja vēlaties dažādot recepti, jūs varat izmantot pilngraudu vai rīsu miltus, kas ir lieliska alternatīva kukurūzas miltiem. Cukura vietā var izmantot medu vai kļavu sīrupu, lai pievienotu dabīgu saldumu.

Receptes padomi:

Lai pankūkas būtu kraukšķīgākas, izmantojiet karstu pannu un nelielu daudzumu kokosriekstu eļļas. Tāpat svarīgi ir pareizi nospiest lieko šķidrumu no sarīvētā cukini, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Cukini satur daudz ūdens, kas palīdz organismam uzturēt mitruma līmeni un nodrošina sāta sajūtu ar zemu kaloriju daudzumu. Tomēr, pievienojot saldinātājus vai lielu daudzumu eļļas, kopējais kaloriju skaits var palielināties. Lai uzturētu ēdienu vieglu, ieteicams lietot kokosriekstu eļļu taukvielu vietā.

Kalorijas:

  • Kopā: aptuveni 600 kcal
  • Vienā porcijā: aptuveni 150 kcal 

Sastāvdaļas

    • Cukini: 1 neliels (apmēram 300 g)
    • Olas: 3 gab.
    • Kukurūzas un auzu milti: 120 g
    • Saldinātājs: pēc garšas
    • Vanilīns: šķipsniņa
    • Sāls: šķipsniņa
    • Kokosriekstu eļļa: cepšanai
    Pasniegšanai:
    • Banāni: pēc izvēles
    • Avenes: pēc izvēles
    • Mandeļu skaidiņas: pēc izvēles
    • Medus: pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Sarīvē cukini ar visu mizu un nospiež lieko šķidrumu.
  2. 2. Olas sakuļ kopā ar saldinātāju, vanilīnu un šķipsniņu sāls, līdz tās kļūst vieglas un gaisīgas.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno sarīvēto cukini un rūpīgi samaisi.
  5. 4. Pakāpeniski iemaisi kukurūzas un auzu miltus, līdz masa kļūst vienmērīga un bez kunkuļiem.
  6. 5. Uz sakarsētas pannas ar nelielu kokosriekstu eļļas daudzumu liek pankūku masu un cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.
  7. 6. Pasniedz ar svaigiem banāniem, avenēm, mandeļu skaidiņām un medu, lai piešķirtu papildus saldumu un tekstūru.
  8. 7. Kopsavilkums: Šīs saldās cukini pankūkas ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas baudīt vieglu, zemu kaloriju desertu vai brokastis. Cukini sniedz nepieciešamās uzturvielas, un saldinātāji var tikt pielāgoti atbilstoši jūsu garšas vēlmēm. Papildiniet ar svaigiem augļiem un riekstiem, lai bagātinātu ēdienu ar vitamīniem un minerālvielām.
Saldi un viegli cukini pankūku prieki ar banāniem un avenēm
Saldi un viegli cukini pankūku prieki ar banāniem un avenēm
Recepto autorius jauna_tu
Biezpiena pankūkas
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)