Valentīndienas kūka

2022-08-24 Receptes autors Worldrecipes.eu

Valentīndienas kūka
Nu ko, laiks kūkai. Atradu sen dāvātu kūkas formu - sirds formā. Šī laikam ir vienīgā diena gadā, kad tā pa riktīgo var izmantot. Nē... nu var jau cept katru dienu...
Esmu romantiķe, ko nu padarīsi. Ciniska romantiķe, taču neizplūdīšu sīkāk.

Šī kūkas recepte iegūta vienā māmiņu portālā. Nedaudz pavariēju un sanāca pārsteidzoši labs iznākums. Kūka pati par sevi bezgala vienkārša un pagatavojama no tā, kas parasti ir mājās. Es gan nedaudz baidījos par to un gandrīz vai salaidu dēlī. Labi, ka tomēr dažas lietas precizēju pirms ķēros klāt.

Lai arī šī kūka bija domāta manam mīļotājam, bērni noēda lielāko daļu. Nu neko, viņiem ar savs prieciņš.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Biskvītam:
    • 5olas
    • 5ēd.k. miltu
    • 5 ēd.k. skāba krējuma
    • 3 ēd.k. cukura
    • 2 ēd.k. kako
    • 1tēj.k. cepamā pulvera
    Krēmam:
    • 500gr skāba krējuma
    • cukurs
    Dekoram:
    • 2 saujas dzērvenes
    • 1/2glāze ūdens
    • 1ēd.k. cukurs
    • 1tēj.k. želantīns

    Recipe Directions

  1. 1. Tad nu sākumā gatavojam biskvītu. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pēc tam ieliek ledusskapī. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru, skābu krējumu un kako, visu sakuļ kopā.
  2. 2. Pēc tam iecilā sakultos olu baltumus, pievieno cepamo pulveri un miltus. Samaisa kopā un lej formā. Cep 200 grādos apmēram 30-40 min. Gatavību pārbauda ar kociņu.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad biskvīts izcepies, atdzesējam un sagriežam uz pusēm vai 3daļās, atkarībā kādā formā cepts.
  5. 4. Krēmu gatavo no skāba krējuma un cukura. Cukuru pievieno pēc garšas. Pēc tam smērē iekšā starp kārtām. Tākā man bja aizķērušies konservēti ananāsi, bet uz bildēšanas brīdi tie bija piemirsti, tad nu pievienoju tos. Bet var iztikt.
  6. 5. Kūku ieliek ledusskapī. Prakstiski tā ir gatava, bet par godu Valentīndienai nolēmu pieturēties pie tematikas un pārklāju ar dzērveņu želeju.
  7. 6. Želeju gatavoju no 2 saujām dzērveņu, pusglāzes ūdens. Dzērvenes iebērju katliņā, uzlēju ūdeni un uzvāriju. Pēc tam nokāsu, ogas izspiedu caur sietiņu, pievienoju 1 ēdamkaroti cukura un samaisīju. 1 tējkaroti želantīna uzbriedināju ar 2 ēdamkarotēm dzērveņu novārijumu.
  8. 7. Pēc tam pielēju klāt novārijumam. Tākā man kūka vairs neatradās formā, tad nu pagaidiju kamēr želeja gandrīz saželē un tad uzlēju uz kūkas.
  9. 8. Nu lūk, tāda bija mana kūka vīram. Priecīgu Valentīndienu!
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Valentīndienas kūka
Rabarberu rausis
(1)
Zitinjas Napoleona kūka
(1)
Krējuma-mascarpones-banānu želejkūka
(1)
Fiksā ābolkūka
(1)
Aveņkūka
(1)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)
Vegānu biskvīta kūka ar laima glazūru
(1)
Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu
(1)