Rabarberu rausis

2022-08-31 Receptes autors Worldrecipes.eu

Rabarberu rausis
Šonakt esot muzeju nakts. Bija doma baudīt kultūru, taču atsaucot atmiņā iepriekšējo gadu pieredzi, kad līdzi astē velkas 3 bērni, kur 2 no tiem, neko daudz no tā nesaprot, tad nu domu atlikām. Pagaidīsim kad bērni paaugsies un tad atkal iepazīstināsim ar kultūru.

Tā vietā nolēmām sportiskā garā pavadīt vakaru. Piemājas skolas stadions bija tukš. Tad nu izpaudāmies pilnībā. Un ar vecāko bērnu lēnā riksī noskrējām trīs apļus. Cik jauki! Vairāk nerskrēju,jo jau pie trešā apļa sirds sāka stāties un kājeles drebēt. Nekas, gan uztrennēšos, kā nekā, skolas laikā nodarbojos ar vieglatlētiku. Tad nu vakarā sajutos godpilnam nopelnījusi trīs gabaliņus rabarbera rauša, he he.

Vai nu pērk gatavu vai arī pats pagatavo smilšu mīklu.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1/2kg smilšu mīkla
    • 4 vidējus rabarberi
    • 60gr sviests
    • 3 ēd.k. cukura
    • 3. ēd.k. milti

    Recipe Directions

  1. 1. Mīklu vienmērīgi izklāj uz cepamās plāts. Notīra un sagriež rabarberus un ber virsū uz iklātās mīklas.
  2. 2. Pēc tam gatavo drupačas. Bļodā ieber 3 ēdmakarotes cukura, 3 ēdamkarotes miltu un apmēram 60grami sviesta. Visu rūpīgi sajauc, līdz veidojas drupačas.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad nu atliek tik drupačas pārbērt pāri pannas saturam un likt cepties. Apmēram 180grādos kādas 30minūtes. Cep līdz zeltainam brūnumam.
  5. 4. Nu lūk! Rausis gatavs. Jūtu, ka rīt būs drebelīgas kājeles, taču nodoms arī rīt doties paskriet. Redzēs kā sanāks. Labu apetīti!
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Rabarberu rausis
Apgāztā biezpienkūka
(1)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Kaucmindes ābolkūka
(1)
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)
Zitinjas Napoleona kūka
(1)