Plānās pankūkas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem brokastīm vai kā viegla desertu iespēja. To vieglā un gaisīgā struktūra, apvienojumā ar gardu zemeņu mērci, veido lielisku garšu harmoniju, kas īpaši iepriecinās augļu mīļotājus. Pankūkās esošie olas, piens un milti sniedz būtiskas uzturvielas organismam. Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, kas palīdz veidot muskuļu masu un stiprina imūnsistēmu, savukārt piens nodrošina kalciju, kas nepieciešams kaulu un zobu veselībai. Zemenes, kas ir galvenā sastāvdaļa mērcei, satur daudz antioksidantu un vitamīnu C, kas stiprina imūnsistēmu un veicina ādas veselību.
Pankūku pagatavošanā izmantotos miltus var aizstāt ar dažādām alternatīvām. Ja vēlaties bezglutēna variantu, varat izvēlēties griķu, rīsu vai kukurūzas miltus
Tāpat iespējams izmantot augu piena alternatīvas, piemēram, mandeļu vai auzu pienu, kas nodrošinās vieglu, riekstu garšu, un eritritolu vai stēviju kā dabīgus saldinātājus, ja cenšaties samazināt cukura patēriņu
Alternatīvas sastāvdaļas
- Kviešu milti: Griķu milti, rīsu milti vai kukurūzas milti.
- Piens: Mandeļu piens, auzu piens, sojas piens.
- Cukurs: Eritritols, stēvija.
Receptes padomi
Lai pankūkas būtu vēl vieglākas un gaisīgākas, mīklai var pievienot nedaudz minerālūdens vai kukurūzas cietes.
Pārliecinieties, ka panna ir labi ieeļļota un karsta, bet ne pārāk, lai pankūkas būtu vienmērīgi ceptas
Veselības ieguvumi un trūkumi
Šajā receptē esošās sastāvdaļas nodrošina dažādus uzturvielu ieguvumus, piemēram, olbaltumvielas no olām un kalciju no piena, kas veicina muskuļu un kaulu veselību. Tomēr, ja receptē izmantots cukurs vai pārāk daudz saldinātāju, tas var ietekmēt cukura līmeni asinīs, tādēļ, ja iespējams, izvēlieties veselīgākus cukura aizstājējus. Zemenes ir īpaši veselīgas, jo tās satur antioksidantus, kas palīdz novērst šūnu bojājumus un atbalsta sirds veselību.
Reklāma
Kalorijas
- Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 350 kcal (uz divām porcijām)
- Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 175 kcal