Plānās pankūkas ar zemeņu mērci

2024-10-20 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Plānās pankūkas ar zemeņu mērci
Plānās pankūkas ir viens no iecienītākajiem ēdieniem brokastīm vai kā viegla desertu iespēja. To vieglā un gaisīgā struktūra, apvienojumā ar gardu zemeņu mērci, veido lielisku garšu harmoniju, kas īpaši iepriecinās augļu mīļotājus. Pankūkās esošie olas, piens un milti sniedz būtiskas uzturvielas organismam. Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, kas palīdz veidot muskuļu masu un stiprina imūnsistēmu, savukārt piens nodrošina kalciju, kas nepieciešams kaulu un zobu veselībai. Zemenes, kas ir galvenā sastāvdaļa mērcei, satur daudz antioksidantu un vitamīnu C, kas stiprina imūnsistēmu un veicina ādas veselību.

Pankūku pagatavošanā izmantotos miltus var aizstāt ar dažādām alternatīvām. Ja vēlaties bezglutēna variantu, varat izvēlēties griķu, rīsu vai kukurūzas miltus​
Tāpat iespējams izmantot augu piena alternatīvas, piemēram, mandeļu vai auzu pienu, kas nodrošinās vieglu, riekstu garšu, un eritritolu vai stēviju kā dabīgus saldinātājus, ja cenšaties samazināt cukura patēriņu​

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Kviešu milti: Griķu milti, rīsu milti vai kukurūzas milti.
  • Piens: Mandeļu piens, auzu piens, sojas piens.
  • Cukurs: Eritritols, stēvija.

Receptes padomi

Lai pankūkas būtu vēl vieglākas un gaisīgākas, mīklai var pievienot nedaudz minerālūdens vai kukurūzas cietes​.

Pārliecinieties, ka panna ir labi ieeļļota un karsta, bet ne pārāk, lai pankūkas būtu vienmērīgi ceptas​

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šajā receptē esošās sastāvdaļas nodrošina dažādus uzturvielu ieguvumus, piemēram, olbaltumvielas no olām un kalciju no piena, kas veicina muskuļu un kaulu veselību. Tomēr, ja receptē izmantots cukurs vai pārāk daudz saldinātāju, tas var ietekmēt cukura līmeni asinīs, tādēļ, ja iespējams, izvēlieties veselīgākus cukura aizstājējus. Zemenes ir īpaši veselīgas, jo tās satur antioksidantus, kas palīdz novērst šūnu bojājumus un atbalsta sirds veselību.
Reklāma

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 350 kcal (uz divām porcijām) 
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 175 kcal 

Sastāvdaļas

    Pankūkām:
    • Olas: 2 gab.
    • Auzu un kukurūzas milti: 60 g
    • Piens: 60 ml
    • Eritritols: pēc garšas
    Zemeņu mērcei:
    • Zemenes (svaigas vai saldētas): 150 g
    • Eritritols: pēc garšas
    • Ūdens: 1 ēd.k.

    Pagatavošana

  1. 1. Saputo olas ar eritritolu, līdz masa ir viendabīga.
  2. 2. Pievieno miltus un pienu, maisa līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  3. Reklāma
  4. 3. Cep plānās pankūkas uz karstas pannas ar pilienu eļļas, no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.
  5. 4. Tikmēr sablendē zemenes ar saldinātāju un nedaudz ūdens, līdz izveidojas viendabīga mērce.
  6. 5. Pasniedz pankūkas karstas, pārlejot ar zemeņu mērci.
  7. 6. Kopsavilkums: Šīs plānās pankūkas ar zemeņu mērci ir vieglas, barojošas un lieliska izvēle brokastīm vai desertam. Izmantojiet šīs receptes alternatīvas, lai pielāgotu to savām vēlmēm vai uztura vajadzībām, un izbaudiet šo vienkāršo, bet gardo ēdienu!
Plānās pankūkas ar zemeņu mērci
Recepto autorius jauna_tu
Ābolu pankūkas
(1)
Rauga pankūkas
(1)
Plānās pankūkas
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)