Vistas cālēni ar burkāniem, seleriju, pastinakiem un kartupeļiem

2023-04-17 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistas cālēni ar burkāniem, seleriju, pastinakiem un kartupeļiem

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 500 grami
    • Sīpoli: 2
    • burkāni: 2
    • selerijas: 1 kātiņš
    • pastinaks: viena trešdaļa
    • kartupeļi: 4
    • ķiploki: pēc garšas
    • sāls
    • melnie pipari
    • lauru lapas
    • malta saldā paprika
    • tomātu mērce (pēc izvēles)
    • rīvēts siers (pēc izvēles)

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet vistas gaļu gabaliņos, noberziet ar sāli, pipariem un ķiplokiem un atstājiet marinēties.
  2. 2. Tad sagrieziet dārzeņus un apcepiet tos uz pannas nedaudz eļļā (izņemot kartupeļus).
  3. Reklāma
  4. 3. Atlieciet malā, pēc tam tajā pašā vietā apcepiet vistas gaļu. Tikmēr uzkarsējiet cepeškrāsni, sagatavojiet maurlokus, apmazgājot tos ar eļļu. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
  5. 4. Tad bļodiņās kārtojiet dārzeņu kārtu, gaļas kārtu un tad pusi kartupeļu. Apspiediet, pārkaisiet ar sāli un pipariem un pievienojiet lauru lapu.
  6. 5. Atkārtoti izkārtojiet to visu tādā pašā secībā. Es pievienoju arī nedaudz ūdens, lai gan tas nav nepieciešams, un cepu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 45-60 minūtes.
  7. 6. Īsi pirms kastrolis ir gatavs, atvākojiet mandeles, pievienojiet tējkaroti tomātu mērces, pārkaisiet ar rīvētu sieru un atgrieziet atpakaļ cepeškrāsnī, līdz tās apbrūnē. Izbaudiet!
Vārītas vistas kājas mērcē
(1)
Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Krāsnī cepta vistas fileja ar parmezāna sieru un skāba krējuma mērci
(1)
Ananasu karijs ar vistu
(1)
Uzbeku plosts ar vistu
(1)
Vistu spārniņi sojas un medus marinādē
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)