Brusketa ar lasi un avokado

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Brusketa ar lasi un avokado
Nedēļas nogalē ik pa laikam (vai varbūt vienmēr) man ir liels kārdinājums sevi palutināt ar kādu garšīgu uzkodu. Droši vien neesmu sastapusi nevienu, kam nepatīk lasis. Tāpēc laša uzkodas vienmēr ir lieliska ideja. Tāpēc mēs gatavosim itāļu brusketas, kuru pamatā ir grauzdēta itāļu maize, kas apsmērēta ar olīveļļu. Izmēģiniet, un jūs būsiet pārsteigti, cik ātri šī uzkoda pazudīs no jūsu galda. 

Sastāvdaļas

    • Itāļu gaišā vai tumšā maize (ciabatta)
    • avokado
    • sālīts lasis
    • sāls
    • pipari
    • citronu sula
    • olīveļļa
    • ķiršu tomāti

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet ciabatta maizi ~ 2 cm platās šķēlēs.
  2. 2. Pēc tam apcepiet tos sausā pannā vai cepeškrāsnī (ļoti piemērota ir arī grila panna), līdz abas puses kļūst kraukšķīgas.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pārlej ar kvalitatīvu olīveļļu un uzber sālītu lasi, dekorē ar svaigām dillēm, avokado, kas pārliets ar citrona sulu, sāli un maltiem pipariem.
  5. 4. Pasniedziet ķiršu tomātus kopā ar brusketām, kas būs garšīgākie, ja tie būs arī apcepti pannā ar olīveļļu. Izbaudiet!
Siera rauši
(2)
Tortillas ar siera mērci un malto gaļu
(1)
Mutabal - baklažānu uzkoda
(1)