Cūkgaļas guĻaš tomātos

2022-08-21 Receptes autors Worldrecipes.eu

Cūkgaļas guĻaš tomātos
Saldēta gaļa ir un paliek saldēta. Nekādus gardos cepešus un karbonādes neuztaisīsi. Vismaz man tā liekas, tapēc 90%gadījumu es saldēto gaļu vienkārši izšmorēju. Garšīgāk, ērtāk un vairāk.

Arī šoreiz, revidējot saldētavu pirms Jaunā gada izķeksēju saldētu kakla karbonādes gabalu. Pirmais ko iedomājos, izklapētu ar sāli un pipariņiem + ķiplociņš, rīvmaizē izcepta...mmm... taču ar saldēto gaļu nav tas. Kamēr karsta, tikmēr ok, bet nākošajā dienā, atsildīta... nav vairs tā garša.

Tapēc nolēmu šoreiz uztaisīt gulašu no cūkgaļas, taču nevis klasisko, latviešu iecienītajā miltu mērcē, bet gan tomātos ar intensīvu ķiploku garšu. Tā lai visi nelabie baciļi nenāk i tuvumā.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 500-700gr cūkgaļa
    • 4-5tomāti
    • 6-7 daivas ķiploka
    • 3 vidēji lieli sīpoli
    • 250gr skābā krējuma
    • 4-5ēd.k. tomātu pastas
    • sāls
    • pipari

    Recipe Directions

  1. 1. Sākumā gaļu sagriež plānās strēmelītēs. Var izmantot jebkuru cūkgaļas gabalu, kāds vien mājās ir. Pēc tam pievienojam sāli un piparus, kārtīgi samaisam un ļaujam minūtes 5 ievilkties, kamēr sakarsējam pannu.
  2. 2. Kad panna uzkarsusi, liekam virsū gaļu un fiksi apcepam. Pēc tam pārberam katlā. Uz tās pašas pannas apcepam sagrieztos sīpolus un pievienojam klāt gaļai.
  3. Reklāma
  4. 3. Katlu ar gaļu liekam uz uguns un turpinam sautēt, piespiežot klāt ķiplokus, taču atstājam 2 ķiploku daivas vēlākam. No gaļas izdalīsies suliņa, tapēc papildus ūdeni nevajag liet. Ja nu akurāt nav nepieciešamās sulas, tad var pieliet 100ml ūdens.
  5. 4. Kad gaļa pasautējusies kādas 5-10minūtes, pievienojam tomātu pastu. Samaisam un ļaujam turpināties sautēties minūtes 15. Tikai nogriežam mazu uguni un tikmēr sagriežam kubiciņos tomātus.
  6. 5. Tad tomātus pievieno gaļai un turpina uz lēnas uguns sautēt līdz tomāti izšķīduši un gaļa mīksta. Tad pievieno krējumu un atlikušos ķiplokus. Pagaršo vai nevajag vēl sāli un cukuru uzkarsē un gatavs!
  7. 6. Gardi ar rīsiem. Lai labi garšo!
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļas guĻaš tomātos
Cūkgaļa terijaki mērcē (marinādē)
(1)
Cūkgaļa ar mango-paprikas mērci
(1)
Fiksā cūkagaļa ar dārzeņiem
(2)
Alus cūkas cepetis
(1)
Cūkgaļas kiš-miš bez rozīnēm
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)