Ķirbju zupa ar krēmsieru

2024-10-09 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Ķirbju zupa ar krēmsieru
Ķirbju zupa ar krēmsieru ir ideāla izvēle rudens sezonā, kad ķirbji ir visbagātīgākie un garšīgākie. Ķirbis ir ne tikai bagāts ar A vitamīnu, bet arī nodrošina organismu ar šķiedrvielām, kas palīdz gremošanai un veicina sāta sajūtu. Ķirbju zupa ir sildošs, barojošs un vitamīniem bagāts ēdiens, kas sniedz nepieciešamos mikroelementus mūsu ķermenim.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlies padarīt zupu vegānisku, saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu pienu, kas piešķirs zupai vieglu tropisku garšu. Krēmsiera vietā vari izmantot mandeļu krēmu vai vegāno sieru, lai iegūtu līdzīgu krēmīgumu.

Receptes padomi

Lai zupai piešķirtu papildu aromātu, pievieno šķipsniņu muskatrieksta vai smalki sakapātu svaigu timiānu vārīšanas beigās. Pasniedz zupu ar grauzdētām ķirbju sēklām un svaigu baziliku, lai piešķirtu tekstūru un garšu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Ķirbis ir bagāts ar beta-karotīnu, kas veicina redzes veselību un stiprina imunitāti. Zupai pievienotais krēmsiers un saldais krējums nodrošina organismu ar olbaltumvielām un kalciju. Tomēr, ja vēlies samazināt kaloriju daudzumu, saldo krējumu var aizstāt ar liesāku pienu vai dārzeņu buljonu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: aptuveni 600 kcal
  • Kalorijas porcijā: 150 kcal 

Sastāvdaļas

    • Ķirbis: 500 gr
    • Sīpols: 1 gb
    • Ķiploks: 2 daiviņas
    • Burkāns: 1 liels
    • Kartupeļi: 2 gb
    • Saldais krējums (10%): 100 ml
    • Krēmsiers: 100 gr
    • Sāls, pipari (pēc garšas)
    • Maltu ingveru (pēc izvēles)

    Pagatavošana

  1. 1. Ķiploku un sīpolu sakapā, tad uzkarsē pannu un apcep tos dažas minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
  2. 2. Pievieno sarīvēto burkānu un turpini cept vēl 5 minūtes, līdz tas ir mīksts un aromātisks.
  3. Reklāma
  4. 3. Ķirbi un kartupeļus sagriez nelielos kubiciņos, liec katlā kopā ar apceptajiem dārzeņiem un pārlej ar 400-500 ml ūdens.
  5. 4. Vāri zupu, līdz dārzeņi ir mīksti (apmēram 20 minūtes). Tad pievieno sāli, piparus un pēc izvēles malto ingveru.
  6. 5. Sablenderē zupu līdz gludai un krēmīgai konsistencei. Pievieno saldo krējumu un krēmsieru.
  7. 6. Turpini sildīt vēl dažas minūtes, līdz krēmsiers ir pilnībā izkusis un sajaucies ar zupu.
  8. 7. Pasniedz zupu karstu, pārkaisītu ar ķirbju sēklām un svaigu baziliku.
  9. 8. Kopsavilkums: Ķirbju zupa ar krēmsieru ir lielisks veids, kā izbaudīt ķirbju sezonas bagātību. Šis ēdiens ir sildošs, barojošs un veselīgs, sniedzot vērtīgus vitamīnus un mikroelementus mūsu ķermenim. Pateicoties krēmam un sieram, zupa ir īpaši krēmīga un maiga.
Ķirbju zupa ar krēmsieru
Ķirbju zupa ar krēmsieru
Recepto autorius jauna_tu
Meksikāņu tomātu zupa
(1)
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)