Ķirbju zupa ar krēmsieru ir ideāla izvēle rudens sezonā, kad ķirbji ir visbagātīgākie un garšīgākie. Ķirbis ir ne tikai bagāts ar A vitamīnu, bet arī nodrošina organismu ar šķiedrvielām, kas palīdz gremošanai un veicina sāta sajūtu. Ķirbju zupa ir sildošs, barojošs un vitamīniem bagāts ēdiens, kas sniedz nepieciešamos mikroelementus mūsu ķermenim.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlies padarīt zupu vegānisku, saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu pienu, kas piešķirs zupai vieglu tropisku garšu. Krēmsiera vietā vari izmantot mandeļu krēmu vai vegāno sieru, lai iegūtu līdzīgu krēmīgumu.
Receptes padomi
Lai zupai piešķirtu papildu aromātu, pievieno šķipsniņu muskatrieksta vai smalki sakapātu svaigu timiānu vārīšanas beigās. Pasniedz zupu ar grauzdētām ķirbju sēklām un svaigu baziliku, lai piešķirtu tekstūru un garšu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Ķirbis ir bagāts ar beta-karotīnu, kas veicina redzes veselību un stiprina imunitāti. Zupai pievienotais krēmsiers un saldais krējums nodrošina organismu ar olbaltumvielām un kalciju. Tomēr, ja vēlies samazināt kaloriju daudzumu, saldo krējumu var aizstāt ar liesāku pienu vai dārzeņu buljonu.
Kalorijas
- Kopējās kalorijas: aptuveni 600 kcal
- Kalorijas porcijā: 150 kcal