Tveice, tveice... Bet nav ko žēloties - vasara pilnbriedā. Un ar to tik labi sader gan aukstā zupa, gan jaunie dārzeņi.
Sastāvdaļas
1 litrs kefīra
saišķis jauno biešu ar lapām
2-3 vārīti kartupeļi
2 cieti vārītas olas
3 gurķi
dilles
sāls
etiķis – pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1. Sākumā sagatavo bietes – nomazgā un sagriež – atsevišķi saknes, kātus un lapas. No kātiem izmanto tikai tos, kas no mazākām bietēm – tie ir mīkstāki un sulīgāki.
2. Lapas un kātus sagriež un blanšē ar verdošu ūdeni. Bietes sagriež šķēlēs un liek nelielā ūdens daudzumā vārīties.
Reklāma
3. Kad gatavas, liek klāt lapas un vāra tikai tik daudz, lai tās saplok un maina krāsu. Pieber sāli, ja vēlas – pāris ēdamkarotes etiķa, un atstāj, lai atdziest.
4. Kubiņos sagriež kartupeļus un gurķus, sasmalcina olas un dilles. Sajauc visu ar kefīru, pievieno bietes un lapas ar visu šķidrumu.
5. Pēc garšas pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē.