Krāsnī cepts vesels lasis ar pētersīļiem un tomātiem

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepts vesels lasis ar pētersīļiem un tomātiem
Ja jūsu ģimenē ir tikai divi cilvēki, tas nav iemesls, lai nepirktu veselu lasi. Īpaši, ja jums ir izdevīga cena. Kad būsiet cepeškrāsnī pagatavojuši lasi, jums būs ēdiens vēl vismaz divām dienām (protams, ja esat liels laša cienītājs kā es, varat vienā vakarā izcept 1,5 kg laša). Personīgi man ļoti patīk šī recepte - viss tiek gatavots vienā pannā, tāpēc nav jāuztraucas par atsevišķiem piedevām.

 Vēlos visiem atgādināt, ka, izvēloties zivi, jāpārliecinās, vai tās zvīņas ir glītas un stingras, vai āda nav zvīņota un vai acis ir pēc iespējas tīrākas. Kad zivs ir atgriezta, labi nomazgājiet un izskalojiet tās iekšpusi un noskūtiet zvīņas.

Sastāvdaļas

    • livi: 4-6 (~1 kg)
    • eļļa (cepšanai)
    • sāls
    • piecu veidu maltie pipari
    • bioloģiski tīrs citrons: 1
    • brīvs: 1 (~1,5 kg)
    • mētra: 1 ķekars
    • sarkanais sīpols: 1 ķekars
    • tomāti (pēc izvēles)
    • asparagus (pēc izvēles)

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem.
  2. 2. Nomizojiet kartupeļus.
  3. mizoti kartupeļi
    Reklāma
  4. 3. Sagrieziet kartupeļus šķēlēs un izkārtojiet tos uz cepšanas paplātes.
  5. 4. Apsmērējiet ar eļļu, pievienojiet sāli un piparus un samaisiet visu kopā. Izklājiet kartupeļus pa visu skārda virsmu.
  6. 5. Tad nomizojiet citronu un nomizojiet to, it kā mizotu apelsīnu. Šādā veidā lasis nebūs apdegis no mizas baltās daļas, bet smaržos pēc brīnišķīgā citrona aromāta.
  7. 6. Sasmalciniet pētersīļus un raudeni un sajauciet ar citrona miziņu.
  8. 7. Ar asu nazi (vēlams ar zobveida zobiem) zivij abās pusēs apmēram 1,5-2 cm dziļi izdariet 5-6 iegriezumus.
  9. 8. Garšojiet tos ar sāli un pipariem un pievienojiet garšaugus.
  10. 9. Novietojiet sagatavoto lasi uz kartupeļiem.
  11. 10. Cep 250 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes, pēc tam temperatūru samazina līdz 180 grādiem un cep vēl 25-30 minūtes.
  12. 11. Ja cepat arī tomātus, pievienojiet tos pannai uz lēnākas uguns un cepiet kopā 25-30 minūtes. Ja gatavojat sparģeļus, pievienojiet tos 10 minūtes pirms gatavošanas beigām. Izbaudiet!
Siļķe kažokā
(1)
Līdakas kotletes ar baltmaizi
(1)
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Mencas fileja a la china style
(1)
Zivs sarkanā marinādē
(1)
Cepta jūras zeltplekste
(1)