Ķirbja - biezpiena plācenīši

2024-10-07 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Ķirbja - biezpiena plācenīši
Ķirbja-biezpiena plācenīši ir lieliska izvēle rudens sezonai, kad ķirbji ir svaigi un bagāti ar vitamīniem. Ķirbis ir ne tikai populārs Halovīna rotājums, bet arī veselīgs un daudzpusīgs dārzenis, ko var izmantot dažādos ēdienos. Biezpiens piešķir plācenīšiem proteīnu un kalciju, padarot tos sātīgus un barojošus. Šī recepte ir lielisks veids, kā ieviest ķirbi ikdienas uzturā, īpaši, ja to apvieno ar citām veselīgām sastāvdaļām, piemēram, auzu miltiem un kanēli.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Manna: Ja manna nav pieejama vai vēlaties alternatīvu, varat izmantot kviešu miltus vai rīsu miltus. Tie arī labi sastrādās ar ķirbja biezeni.
  • Eritritols: Ja neizmantojat eritritolu, varat izvēlēties citus saldinātājus, piemēram, medu vai agaves sīrupu. Tas piešķirs plācenīšiem nedaudz citu garšu.
  • Auzu milti: Parastie kviešu milti vai kokosriekstu milti var būt laba alternatīva.

Receptes padomi

Lai ķirbja biezenis būtu īpaši krēmīgs, cepiet ķirbja gabaliņus līdz tie ir pilnībā mīksti un viegli blendējami. Pēc tam, kad visas sastāvdaļas ir sajauktas, ļaujiet maisījumam pastāvēt, lai manna uzbriest, tas padarīs plācenīšus vēl mīkstākus.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Ķirbis ir bagāts ar A vitamīnu, kas ir svarīgs acu veselībai un stiprina imūnsistēmu. Biezpiens piešķir proteīnus un kalciju, kas stiprina kaulus. Tomēr, ja jums ir alerģija pret piena produktiem, ir vērts meklēt alternatīvas biezpiena sastāvdaļas, piemēram, vegānisku biezpienu vai zīdkoka tofu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: aptuveni 600 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 150 kcal

Sastāvdaļas

    • Biezpiens: 360 grami
    • Ola: 1 gab.
    • Manna: 30 grami (var aizvietot ar miltiem)
    • Auzu milti: 30 grami
    • Ķirbja biezenis: 150 grami
    • Saldinātājs (eritritols): pēc garšas
    • Kanēlis: pēc garšas
    • Eļļa: cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo ķirbja biezeni, sagriežot ķirbja gabaliņus un cepot tos cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 20–30 minūtes. Kad ķirbis ir mīksts, sablenderē to līdz gludai konsistencei.
  2. 2. Sajauc kopā biezpienu, olu, mannu, auzu miltus, ķirbja biezeni, saldinātāju un kanēli. Blendē masu, līdz tā ir vienmērīga.
  3. Reklāma
  4. 3. Atstāj maisījumu uz 5 minūtēm, lai manna uzbriest.
  5. 4. Uzsildi pannā nedaudz eļļas. Veido plācenīšus un cep tos uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
  6. 5. Pasniedz plācenīšus ar svaigām ogām vai izkausētu šokolādi, pēc izvēles.
  7. 6. Kopsavilkums: Ķirbja-biezpiena plācenīši ir veselīgs, sātīgs un sezonai atbilstošs ēdiens, kas apvieno proteīnu un šķiedrvielu priekšrocības. Šis ēdiens ir lielisks, lai papildinātu rudens maltītes ar dārzeņu bagātīgo garšu un uzturvērtību. Garšīga un vienkārša recepte ikdienai!
Ķirbja - biezpiena plācenīši
Ķirbja - biezpiena plācenīši
Recepto autorius jauna_tu
Plānās pankūkas
(1)
Biezpiena pankūkas
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)