Šo ļooooti garšīgā krēma garšu es atceros no savas bērnības, kur gandrīz katros lielākos (un arī mazākos) saietos (jubilejās, kāzās, bērēs, arī tā laika ēdnīcās un kafejnīcās) tika pasniegts šis gardums un, protams, ar neiztrūkstošo dzērveņu ķīseli. Kad reiz ciemojāmies pie vīramammas, viņa mūs uzcienāja ar šo krēmu, un tas garšoja gluži tāpat kā manā bērnībā! Tādu recepti grēks atstāt aizmirstībā, tāpēc tai ir vieta šajā blogā:)
Un, starp citu, šis ir lielisks veids, kā izmantot no
zefīru gatavošanas pārpalikušos olu dzeltenumus.
No vīramammas dabūtajā oriģinālreceptē minētie daudzumi mūsu ģimenei ir par maz, jo krēms pazūd tiešām ātri, bet iesākumam varat pamēģināt gatavot pusporciju (ar 2 olu dzeltenumiem). Te rakstu daudzumus dubultporcijai, jo man bija jāizlieto visi 4 olu dzeltenumi.