Šokolādes pudiņš ar pienu

2024-06-24 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ir klasisks deserts, kas apvieno bagātīgu šokolādes garšu ar krēmīgu tekstūru, padarot to par iecienītu saldumu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šokolādes galvenā sastāvdaļa - kakao, ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga, jo tajā ir daudz antioksidantu, kas palīdz aizsargāt šūnas no bojājumiem. Kakao arī veicina serotonīna ražošanu smadzenēs, uzlabojot garastāvokli un mazinot stresu. Šokolādes pudiņš ir lielisks veids, kā izbaudīt šokolādes priekšrocības, vienlaikus palutinot sevi ar gardu desertu.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Piens var tikt aizstāts ar augu pienu, piemēram, mandeļu vai sojas pienu, lai iegūtu vegānisku versiju.
- Olu dzeltenumus var aizstāt ar čia sēklu vai linsēklu maisījumu, lai samazinātu holesterīna daudzumu.
- Rumu var aizstāt ar vaniļas ekstraktu vai mandeļu esenci, ja vēlaties bezalkoholisku versiju.

Uzturvērtība:

- Kopējais kaloriju daudzums: Apmēram 1200 kalorijas
- Kalorijas vienā porcijā (4 porcijas): Apmēram 300 kalorijas

Sastāvdaļas

    • Piens: 500 ml
    • Kartupeļu ciete: 4 tējk.
    • Olu dzeltenumi: 3 gab.
    • Šokolāde: 1 tāfelīte (apmēram 100 g)
    • Kakao: 2-3 ēd.k.
    • Rums: 25 ml
    • Pūdercukurs: 4 ēd.k.

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo sausās sastāvdaļas: Katliņā sajauc kartupeļu cieti, pūdercukuru un kakao.
  2. 2. Pievieno pienu un rumu: Lēni maisot, pievieno pienu un rumu, un uz nelielas uguns silda maisījumu.
  3. Reklāma
  4. 3. Atdala olu dzeltenumus: Kamēr piens sildās, atdala olu dzeltenumus no baltumiem un viegli sakuļ.
  5. 4. Sakapā šokolādi: Šokolādi sakapā mazākos gabaliņos, lai tā vieglāk izkustu.
  6. 5. Karsē maisījumu: Palielina liesmu un, nepārtraukti maisot, karsē maisījumu, līdz tas kļūst karsts. Pievieno šokolādi un turpina maisīt, līdz tā pilnībā izkususi.
  7. 6. Pievieno olu dzeltenumus: Kad maisījums sāk biezēt, pievieno sakultos olu dzeltenumus un turpina karsēt, visu laiku maisot, līdz masa sabiezē.
  8. 7. Atdzesē pudiņu: Ielej masu trauciņos un ļauj atdzist. Pasniedz ar vaniļas mērci vai svaigām ogām.
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes pudiņš ar pienu
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)
Svaigu zemeņu panna cotta
(1)
Rabarberu sambuks
(1)
Mājas zefīrs šokolādē
(1)