Svaigas biezpienmaizītes ar grieķu jogurta un persiku pildījumu

2024-10-27 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Svaigas biezpienmaizītes ar grieķu jogurta un persiku pildījumu
Šīs biezpienmaizītes ir ne tikai garšīgas, bet arī lieliska izvēle, lai iekļautu biezpienu savā uzturā. Biezpiens satur daudz proteīnu, kas palīdz muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Tāpat tas ir bagāts ar kalciju, kas ir svarīgs kaulu veselībai. Līdztekus biezpienam, jogurts sniedz vērtīgus probiotikas, kas veicina gremošanas veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja nav pieejams biezpiens, varat izmantot rikotu vai mīksto krēmsieru. Eritritolu var aizvietot ar stēviju vai medu, bet konservētos persikus – ar svaigiem augļiem, piemēram, mango vai aprikozēm.

Receptes padomi:

  • Cepšanai labāk izvēlieties papīru vai viegli ieeļļotu formu, lai maizītes nepieķertos.
  • Lai maizītes būtu vienmērīgi ceptas, pārliecinieties, ka krāsns ir uzsildīta līdz 180°C pirms cepšanas sākuma.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Biezpiena pamatne satur maz ogļhidrātu, kas var būt piemērots uzturam ar samazinātu cukura līmeni. Tomēr, ja vēlaties mazāk kaloriju, samaziniet saldinātāja daudzumu vai izvēlieties dabiskos saldinātājus.

Kalorijas:

Kopā aptuveni 500 kalorijas, kas ir apmēram 125 kalorijas vienai porcijai. 

Sastāvdaļas

    Pamatnei:
    • Biezpiens: 200 g
    • Ola: 1 gab
    • Milti (kukurūzas un auzu): 50 g
    • Cepamais pulveris: ½ tējkarote
    • Eritritols: pēc garšas
    Pildījumam:
    • Biezpiens: 60 g
    • Grieķu jogurts: 40 g
    • Ola: 1 gab
    • Eritritols: pēc garšas
    • Konservēti persiki: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Pamatnei: Sajauc biezpienu ar olu un eritritolu, tad sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. 2. Pievieno miltus un cepamo pulveri, pēc tam sadala mīklu 4 daļās. Ar mitrām rokām veido maizīšu pamatnes uz cepampapīra, izveidojot maliņas.
  3. Reklāma
  4. 3. Pildījumam: Biezpienu sajauc ar jogurtu, eritritolu un olas baltumu, līdz masa ir viendabīga.
  5. 4. Uzliec pildījumu uz katras pamatnes. Persikus sagriež šķēlēs un kārto uz katras maizītes.
  6. 5. Cepšana: Malas apsmērē ar olas dzeltenumu, lai iegūtu zeltainu nokrāsu.
  7. 6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C apmēram 20–25 minūtes vai līdz maliņas ir kraukšķīgas.
  8. 7. Kopsavilkums: Šīs biezpienmaizītes ir ideāli piemērotas kā veselīgs našķis vai deserts, nodrošinot organismam nepieciešamos proteīnus un kalciju. Lielisks veids, kā baudīt veselīgus desertus, neaizmirstot par garšas baudījumu!
Svaigas biezpienmaizītes ar grieķu jogurta un persiku pildījumu
Svaigas biezpienmaizītes ar grieķu jogurta un persiku pildījumu
Recepto autorius jauna_tu
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)
Rabarberu sambuks
(1)
Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte
(1)
Mājas zefīrs šokolādē
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)