Snickers kūka - vegāniska, bez glutēna un cepšanas

2024-06-14 Receptes autors Kristine Bergfelde - Vegāns virtuvē

Snickers kūka - vegāniska, bez glutēna un cepšanas
Snickers kūka – vegāniska, bez glutēna un cepšanas ir ne tikai izcili garšīgs deserts, bet arī veselīgs un barojošs. Šī kūka ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas baudīt gardumus bez dzīvnieku izcelsmes produktu un glutēna. Galvenā sastāvdaļa – dateles – ir ne tikai dabīgs saldinātājs, bet arī pilnas ar šķiedrvielām, minerālvielām un antioksidantiem. Dateles palīdz uzlabot gremošanu, uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs un nodrošināt organismu ar enerģiju.

Zemesriekstu sviests ir vēl viens svarīgs elements, kas nodrošina gan garšu, gan uzturvērtību. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām, veselīgajiem taukiem un dažādiem vitamīniem un minerālvielām, piemēram, E vitamīnu, magniju un kāliju. Šī kombinācija padara Snickers kūku ne tikai par gardumu, bet arī par barojošu našķi.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja kāda no sastāvdaļām nav pieejama vai vēlaties mainīt garšu, zemesriekstu sviestu var aizstāt ar mandeļu sviestu, kas piešķirs kūkai smalkāku garšu. Tāpat dateles var aizstāt ar vīģēm vai žāvētām plūmēm, kas arī nodrošina saldumu un uzturvērtību.

Sastāvdaļas

    Sastāvdaļas pamatnei:
    • 200 g grauzdēti zemesrieksti
    • 150 g sulīgas dateles
    Sastāvdaļas pildījumam:
    • 450 g sulīgas dateles
    • 250 g zemesriekstu sviests (es izmantoju ar šokolādi)
    • Šķipsniņa sāls
    • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
    • 2 ēdamk. kokosriekstu eļļa
    Dekorēšanai:
    • Grauzdēti zemesrieksti
    • Šokolādes zemesriekstu sviests

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo pamatni: Sablenedē grauzdētos zemesriekstus un dateles virtuves kombainā līdz iegūsti viendabīgu masu. Klāj masu kūkas formā (20 cm), izlīdzini un nospied ar pirkstiem, lai izveidotu vienmērīgu pamatni.
  2. 2. Pagatavo pildījumu: Liec dateles, zemesriekstu sviestu, sāli, vaniļas ekstraktu un kokosriekstu eļļu virtuves kombainā. Blendē līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga. Klāj pildījuma masu uz kūkas pamatnes un izlīdzini vienmērīgā kārtā.
  3. Reklāma
  4. 3. Dekorēšana: Dekorē kūku ar grauzdētiem zemesriekstiem, tos iespiežot pildījumā, un pārlej ar pāris ēdamkarotēm šokolādes zemesriekstu sviesta.
  5. 4. Atsaldēšana: Liec kūku ledusskapī uz nakti, lai tā nostiprinās. Nākošajā dienā kūka būs gatava baudīšanai. Lai labi garšo!
  6. 5. Snickers kūka ir lielisks veids, kā iepriecināt gan sevi, gan citus ar garšīgu un veselīgu našķi, kas ir viegli pagatavojams un pilns ar uzturvielām.


Mandeļu kūka
(2)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)
Siltais ābolu pīrāgs ar mannu
(1)
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
(1)
Jogurta kūka ar mellenēm
(1)