Plūmju un bumbieru kūka

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.eu

Plūmju un bumbieru kūka
Šīs kūkas recepti es jau sen atradu kādā angļu tīmekļa vietnē, un es iesaku to izmēģināt, kad sāksies plūmju sezona! Saldā pamatne ar skābo virskārtu lieliski sader, un vēl tās kraukšķīgās mandeļu plāksnītes...

Esmu to cepusi jau vairākas reizes, un vienmēr to ņemu līdzi, kad braucu ciemos. Ar ceturto cepšanu nonācu pie secinājuma, ka tas labāk garšo ar vairāk plūmēm, pirmajā reizē liku krietni mazāk. Un arī ar mandelēm es nežēloju.

Šīs kūkas lielākā priekšrocība ir tā, ka sviests ir izkusis, nav nepieciešams to turēt istabas temperatūrā.

Es pievienoju nedaudz vairāk ūdens, receptē uzrakstīju, cik daudz, oriģinālajā receptē bija rakstīts 2 ēdamkarotes, man kūka šķita mīkstāka, kad pievienoju vairāk ūdens, varbūt tā ir tikai sagadīšanās. Tāpēc pamēģiniet to pagatavot paši, jūs nebūsiet vīlušies! :) 

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • sviests: 125 grami
    • milti: 200 grami
    • Cukurs: 150 grami
    • vaniļas cukurs: 1 tējkarote
    • Olas: 2 (L izmēra)
    • cepamais pulveris: 1 tējkarote
    • karsts ūdens: 4-5 ēdamkarotes
    • sāls: šķipsniņa
    • plūmes: 5-8 (atkarībā no tā, vai vēlaties mazāk vai vairāk)
    • bumbieri: 1 liels (vai 2 mazāki)
    • mandeļu šķēlītes: 1 sauja
    • pūdercukurs: pārkaisīšanai (pēc vajadzības)

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms bļodā samaisiet miltus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru un sāli.
  2. 2. Izkausējiet sviestu, pievienojiet to miltu maisījumam un labi samaisiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Atsevišķā bļodā ar dakšiņu viegli saputojiet olas un pievienojiet tās miltu maisījumam.
  5. 4. Pievienojiet karsto ūdeni un labi samaisiet.
  6. 5. Ielej mīklu cepšanas formā. Es cepu cepšanas formā ar caurumu, kas ir apklāts ar cepamo papīru vai labi izsmērēts ar sviestu, lai novērstu pielīmēšanu.
  7. 6. Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet bumbierus mazos gabaliņos.
  8. 7. Nomazgājiet plūmes, izņemiet kauliņus un sagrieziet tās mazākās strēmelēs (pārgrieziet uz pusēm un sagrieziet tālāk).
  9. 8. Izkārtojiet bumbierus un plūmes uz kūkas virspusē un papildiniet ar mandeļu šķēlītēm. Kā jau iepriekš minēju, es ar tām nežēlojos, man patika kraukšķīga garoziņa.
  10. 9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep apmēram ~30-40 minūtes, pārliecinieties, vai jums ir cepeškrāsns, un pārbaudiet ar iesmiņu, vai jums ir cepeškrāsns, es savu cepu 45 minūtes, citādi es izvelku iesmiņu, kad tas ir iestrēdzis. Ak, un man personīgi nepatīk balta kūkas pamatne.
  11. 10. Atdzesēto kūku pēc vēlēšanās pārkaisa ar pūdercukuru.
  12. 11. Foto ar kūku no divām partijām, vienu reizi es baroju, otru reizi ne.
  13. 12. Ja pagaidīsiet, nākamajā dienā kūka būs vēl gardāka, jo visas garšas būs apvienojušās. Izbaudiet!
Plūmju un bumbieru kūka
Plūmju un bumbieru kūka
Plūmju un bumbieru kūka
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Ābolzaftes pīrāgs
(1)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)
Biezpiena plātsmaize ar āboliem
(1)
Apgāztā biezpienkūka
(1)
Meduskūka bez olām
(1)