Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu

2024-06-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
Ja jūs esat tāds pats kā es, tad McDonalds burgeri ir neaizvietojami gardumi, ko reizēm kāro visa ģimene. Lai gan ikdienā izvairāmies no ātrās ēdināšanas, ik pa laikam uznāk nevaldāma vēlme pēc sulīga burgera. Taču ne vienmēr sanāk doties uz tuvāko restorānu. Meklējot alternatīvas mājās gatavotiem burgeriem, es izpētīju vairākus recepšu portālus un izlēmu izmēģināt savu roku mājas burgeru gatavošanā. Gatavošana šķita vienkārša, bet garša vienmēr ir liels jautājums. Vienu dienu saņēmu drosmi, un pēc ģimenes apstiprinājuma, es ķēros pie darba. Šodien dalos ar jums, kā izgatavot garšīgus mājas burgerus!

Kāpēc liellopu gaļa ir svarīga mūsu uzturam?

Liellopu gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir svarīgi muskuļu audu veidošanai un atjaunošanai. Tā satur arī dzelzi, kas palīdz novērst anēmiju un uzturēt enerģijas līmeni. Vitamīni B12 un B6, kas atrodami liellopu gaļā, spēlē svarīgu lomu smadzeņu darbības uzturēšanā un imūnsistēmas stiprināšanā. Ja vēlaties variēt, maltās liellopu gaļas vietā varat izmantot jauktu malto gaļu vai tikai cūkgaļu.

Sastāvdaļas

    • 2 iepakojumi Hanzas maiznīcas burgermaizes
    • 2 vidēji lieli tomāti
    • 400 g maltas liellopu gaļas (var izmantot jauktu vai cūkas malto gaļu)
    • 2-3 marinēti gurķi
    • 1/2 sīpola
    • Apmēram 200 g siera (piemēram, veikalos nopērkamie tostersieri)
    • Salātlapas vai ķīnas kāposts
    • Tomātu mērce
    • Ķiploku mērce
    • Sinepes
    • Garšvielas
    • 1 ola 

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Gaļai pievieno sāli, piparus un vienu olu. Kārtīgi samīci un uz plaukstas veido plānu plāceni.
  2. 2. Veidošana: Lai plācenis izdotos plāns, rokas samitrina ar ūdeni un ar dakšu izspiež vajadzīgajā plānumā. Ņem vērā, ka gaļa cepoties sarausies.
  3. Reklāma
  4. 3. Cepšana: Ja nepieciešams, arī uz pannas var plāceni paspiest ar dakšu. Ja gaļa līp klāt, dakšu saslapina ūdenī. Cep bez taukvielām, lai izvairītos no sprakšķēšanas.
  5. 4. Pārbaude: Cep gaļu gatavu no abām pusēm. Gaļas gatavību pārbauda, iedurot un spiežot, lai pārbaudītu, vai neizdalās šķidrums.
  6. 5. Salikšana: Pārējās sastāvdaļas sagriež vēlamajā biezumā. Maizītes sagriež uz pusēm un uzsilda cepeškrāsnī. Cept nevajag, tikai uzsildīt.
  7. 6. Kārtošana: Uz pirmās maizītes uzsmērē ķiploku mērci (gatavo no Heinz vai Spilvas ražojumiem vai mājās pagatavotās). Tad liek salātlapu, tomātu šķēli, sīpolu šķēli un cepto gaļu.
  8. 7. Papildinājumi: Uzsmērē sinepes, pievieno siera šķēli, marinēto gurķi un uz otras maizītes uzsmērē tomātu mērci. Maizi liek virsū un nedaudz piespiež, lai mērces labāk iesūcas.
  9. 8. Gatavs: Sastāvdaļas ir dotas 5 cilvēku ģimenei, tāpēc daudzumus var variēt pēc vajadzības.
  10. 9. Papildus padomi:
    Siera izvēle:
    Ja vēlaties nedaudz eksperimentēt, izmēģiniet dažādas siera šķirnes, piemēram, čedaras vai goudu.
  11. 10. Dārzeņu variācijas: Papildus salātlapām un tomātiem varat pievienot arī avokado šķēles vai karamelizētus sīpolus.
  12. 11. Mērču dažādība: Izmēģiniet dažādas mērces, piemēram, BBQ mērci vai jogurta un piparmētru mērci, lai iegūtu jaunas garšas nianses.
  13. 12. Izbaudiet savu mājas burgeru gatavošanas procesu un atklājiet jaunus veidus, kā padarīt to par īstu gardumu!
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
Tefteļi no maltas gaļas
(1)
Tako ar malto gaļu
(1)
Pildīti kabači ar malto gaļu
(1)
Buljona pīrādziņi ar gaļu
(2)
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Ar malto gaļu pildīti baklažāni
(1)
Viltotais zaķis
(2)